Šuman: Golmani su mogli puno bolje, ma svi su mogli puno bolje

Selektor na press konferenciji

Šuman: Golmani su mogli puno bolje, ma svi su mogli puno bolje

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Mejdanu od Bjelorusije sa 31:25 u meču 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Poraz Zmajeva je neočekivan i poprilično težak, a na press konferenciji novinarima se obratio selektor Bilal Šuman.

"Mislim da je ova baza odbrane koju smo imali i koju čuvamo večeras nije funkcionisala. Mogli smo puno bolje. Znali smo da će nam dolaziti opasnost sa svih bekova Bjelorusije. Bilo je previše promašenih zicera, previše tehničkih grešaka i to je rezultiralo ovim rezultatom, a moglo je biti gore. Imali smo neke zicere na minus četiri, ali nismo iskoristili", rekao je Šuman, pa je dodao:

"Vraćali smo se malo u drugom poluvremenu, ali na kraju se završilo kako se završilo. Ovo što smo htjeli da uradimo večeras moglo je biti puno bolje. Mislim da je sve moglo da bude mnogo bolje kod svih igrača. Imali smo ogromnu šansu da po prvi put završimo ovaj posao ovdje i da odemo na Evropsko prvenstvo, pa da u Češkoj bude sasvim drugačije. Imamo opet tu šansu, da vidimo kako to izgleda. Možda će ovih šest bodova biti dovoljno za Evropsko... Ne znam sada ostale rezultate".

"Golmani su mogli mnogo više, kao i igrači koji su bili na terenu. Znali smo da je veoma teško igrati na pozicionom napadu protiv Bjelorusije. Tražili smo te golove u prvoj i drugoj fazi kontre, u brzom centru... Bilo ih je, ali i previše tehničkih grešaka. I promašenih zicera kada smo dolazili u situacije jedan na jedan s golmanom. Bekovi su mogli da budu mnogo direktniji prema golu. To je na kraju taj rezultat od šest razlike. Trebalo je to biti mnogo bolje. Na treningu je to izgledalo potpuno drugačije", istakao je Šuman.

"Trebalo je biti mnogo bolji u odbrani, što bi nam dalo dodatnu sigurnost u tranziciji, u kontrama i polukontrama", zaključio je selektor.

"Čestitam Bjelorusima na fer i korektnoj igri i na plasmanu na EP. Večeras je moglo izgledati kod nas sve puno bolje, najprije u odbrani, pa sve ostalo", kazao je igrač bh. reprezentacije Ibrahim Haseljić.

Yuri Shevtsov, selektor Bjelorusije, kao i igrač Barys Pukhouski, bio je jako zadovoljan zbog večerašnje pobjede u Mejdanu.

"Za oba tima je ovo bila važna utakmica. Kao što ste imali priliku da vidite, bila je to tvrda i muška utakmica. Čestitam svojim igračima, svaki igrač je dao maksimum i ovo je važna pobjeda za Bjelorusiju", rekao je Yuri Shevtsov, selektor Bjelorusije.

"Hvala i bh. reprezentaciji na fer igri. U dvorani su svi mogli da uživaju u ovoj utakmici. Iskorisito bih priliku da zaželim sreću našem timu u narednoj utakmici. Pohvalio bih i sjajne navijače, jedni su od najboljih", dodao je.

Barys Pukhouski je kazao:

"Bilo je jako teško jer je bila važna utakmica. Večeras smo ja i moji saigrači bili heroji. Bila je vruća atmosfera. Pripremali smo se dvije sedmice za ovaj meč".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi