Šuman: Suvišno je govoriti šta nam sutrašnja utakmica znači
Optimizam u redovima naše reprezentacije pred sutrašnji susret

Optimizam u redovima naše selekcije

Šuman: Suvišno je govoriti šta nam sutrašnja utakmica znači

E. Dindić

U dvorani Mejdan održana je press konferencija povodom sutrašnje utakmice kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije. 

Prisutnim novinarima su se obratili selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman, te rukometaši Mirsad Terzić i Nikola Prce. Selektor Šuman je istakao da ih očekuje teška utakmica gdje će dati sve od sebe da ostvare toliko željenu pobjedu.

"Suvišno je pričati šta nam znači ta utakmica. U ovim kvalifikacijama igrali smo u Minsku gdje smo osvojili ta dva boda možda i najvažnija. Očekuje nas sutra važna utakmica, možda i najvažnija u ovim kvalifikacijama. Radi se o jednoj jakoj i fizički sjajnoj selekciji koja želi da trči čitavu utakmicu. Znamo da će Mejdan biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Znamo što nam znači ova utakmica, te nadam se da ćemo sutra mi slaviti pobjedu. Sutra ćemo biti riješeni usluga Marka Tarabochije, Vladimira Vranješa, Tomislava Nuića i Marina Vegara. Sastav još uvijek nije određen, vjerovatno do sutra ništa nećemo znati. Vjerujem da će igrači koji su ovdje dati sve od sebe sutra da dođemo do sutrašnjih veoma važnih bodova", rekao je Šuman.

Jedan od najboljih rukometaša reprezentacije Mirsad Terzić bio je izuzetno kratak.

"Nemam puno šta da kažem pred sutrašnju utakmicu. Sedam dana smo već zajedno, te mislim da smo tu u velikom plusu. Oni su jači nego što su bili u prvoj utakmici. Dva rukometaša su im se vratili nakon povreda. I oni sutra imaju svoju računicu, sigurno je da žele pobjedu. Očekujem jednu neizvjesnu utakmicu do samoga kraja.", rekao je Terzić.

Nikola Prce istakao je da je suvišno govoriti koliko je ova utakmica bitna za našu selekciju.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Sutra je prva meč lopta pred nama možemo, gdje možemo sve da riješimo. Oni su veoma jaka ekipa, gdje uvijek daju sve od sebe. Imaju odličnu bazu rukometaša, gdje će dati sve od sebe da nas dobije. Detalji će sigurno odlučivati, a nadam se da će prevagnuti u našu korist.", završio je Prce.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije na rasporedu je sutra u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi