Šuman: Šta je plan? Pa, plan je da ovo završimo...

Selektor bh. tima pred meč protiv Bjelorusije

Šuman: Šta je plan? Pa, plan je da ovo završimo...

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Tuzli gdje trenutno obavlja prvi trening pred mečeve protiv Bjelorusije i Češke Republike.

Do vrlo važnog susreta protiv Bjelorusije koji vjerovatno odlučuje putnika na Evropsko prvenstvo ostalo je još sedam dana, a selektor Bilal Šuman našao se u problemima zbog povreda nekoliko igrača.

"Danas smo se okupili, nismo sasvim kompletni. Igrači koji igraju u Njemačkoj pridružit će nam se tek u ponedjeljak navečer. Ostali dolaze večeras i sutra. U planu je da svaki dan imamo dva treninga do srijede, u utorak ćemo imati jedan".

Nabrojao je i povrijeđene igrače.

"Vranješ, Vegar, Nuić i Tarabochia su povrijeđeni i neće ih biti na ovom okupljanju. Zato sam pozvao dva nova igrača Sašu Puljizovića i Gafara Hadžiomerovića".

Šta je plan?

"Šta je plan? Pa, plan je da ovo završimo i da idemo na Evropsko", jasno je poručio Šuman.

"Veoma je važno, kada pričaomo o žrijebu za EP, u kojem šeširu ćemo se naći. Nije isto biti u šeširu četiri i šeširu dva. Zbog toga nam je ova utakmica vrlo važna. Nadam se da ćemo doći u tu situaciju da u nedjelju, kada budemo igrali protiv Češke, igramo za prvo mjesto. Ipak, protiv Bjelorusije će biti vrlo teško. Radi se odličnoj reprezentaciji koja je fizički vrlo jaka".

"U ovim kvalifikacijama to, dosada izgleda vrlo dobro. Imali smo ovaj kiks ovdje protiv Češke. Ali ostali rezultati su nam otvorili put ka Euru. Ja sam siguran da smo maltene 99 posto na Evropskom prvenstvu. Kada smo već tamo, želimo napraviti dobar rezultat. To bi bio plasman u drugi krug. Zato nam je bitno da budemo u što boljem šeširu i zato nam je ova utakmica jako važna", rekao je Šuman.

Dakle, većina reprezentativaca se okupila, a dolazak igrača koji igraju u Njemačkoj očekuje se u ponedjeljak. Također, i naš ponajbolji rukometaš Mirsad Terzić bi se trebao na okupljanju pojaviti u ponedjelajk. Dodajmo i to da će Nikola Prve i Ivan Karačić u toku današnjeg dana doći na okupljanje.

Naš tim je drugi u grupi 5 kvalifikacija za Euro sa šest osvojenih bodova koliko ima i Češka koja je prvoplasirana. U slučaju pobjede idemo sigurno na Euro i u posljednjem kolu protiv Češke vjerovatno igramo odlučujući susret za prvo mjesto.

Susret protiv Bjelorusije na rasporedu je sljedeće srijede u Mejdanu dok Češkoj gostujemo sljedeće nedjelje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi