Tuzla domaćin susreta između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije
Tuzla će na kraju ipak ugostiti utakmicu između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije

Velika utakmica za izabranike Bilala Šumana

Tuzla domaćin susreta između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije

E. Dindić

Proteklih dana bilo je mnogo govora gdje će se odigrati rukometna utakmica između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije. 

Prvobitne želje svih su bile da ova izuzetno važna utakmica odigra se u Sarajevu. Međutim, tu je nastao problem zbog zauzetosti dvorane Skenderija u tom terminu, dok sa druge strane Zetra ne ispunjava zahtjeve koje  nalaže EHF.

Tako da na kraju Mejdan i gradu tuzla su ostali kao jedina opcija za ovaj izuzetno važan susret naše rukometne selekcije.

Izabranici Bilala Šumana će 5. juna se okupiti u Tuzli, gdje će se spremati do susreta sa Bjelorusijom. Poslije utakmice u Mejdanu odlaze u Ostravu gdje će odigrati posljednji susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv selekcije Češke Republike.

Pobjeda protiv Bjelorusije, bh. reprezentaciju vodi direktno na Europsko prvenstvo koje će u januaru 2020. godine biti održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Na startu kvalifikacija Bosna i Hercegovina slavila je u Minsku protiv Bjelorusije rezultatom 30:29.

Susret između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije na rasporedu je 12. juna u Mejdanu sa početkom u 20:00 sati.

Top Komentari

K79
najvažniju utakmicu igrati u sarajevu je ravna samoubistvu ! Mejdan gori svaku utakmicu a oni supci bi opet u sarajevo i onda se čude kad izgube uostalom ima i Zenica i Bihać gdje ljudi žive za takve utakmice ! čuj velika želja bila sarajevo zašto, da bi se moglo hodati po kafanama kao što ni fudbaleri neće u Zenicu zbog toga !
4 1
teddy sheringham
Mogli ste navesti zašto Zetra ne može. Što ne može Arena u Zenici?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi