Šuman: Večeras ćemo imati jasniju sliku o svemu
Selektor naše reprezntacije je razočaran kako je došlo do povrede Muhameda Toromanovića, ali šta je - tu je

Odgođen trening rukometne reprezentacije

Šuman: Večeras ćemo imati jasniju sliku o svemu

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine neće danas nakon ponovnog okupljanja imati planirani trening. Njihov dolazak nakon što im je selektor zbog novogodišnjih praznika dao tri dana odmora, planiran je do 17 sati, a tada bi se selektoru trebali odazvati i Benjamin Burić, Marko Tarabochia i Tomislav Nuić, koji su propustili prvih nekoliko dana priprema.

Ono što će se desiti danas izvan planiranog jeste da reprezentatici neće odraditi nijedan trening. Onaj koji je planiran za 18.30 bit će zamijenjen kolektivnim gledanjem prve utakmice u kvalifikacijama našeg januarskog protivnika. Švicarska će od 19 sati odmjeriti snegu sa Estoncima s kojima smo mi svoje odigrali.

"Evo me, ne stajem. Kao na pokretnoj traci. Trening koji smo trebali imati, nećemo odraditi, da bi iskoristili to vrijeme da zajedno pogledamo ovu utakmicu. Igrali su Švicarci i "Yellow Cup", ali slika iz tih utakmica ne može biti relevantna kao ova večeras. Tek ćemo nakon Estonije imati jasnu sliku o tome kakvi su", priča selektor Bilal Šuman.

Ukoliko se ispostavi da je Muhamed Toromanović ozbiljnije povrijeđen, Šuman će se suočiti s možda najvećim hendikepom u dosadašnjoj svojoj selektorskoj "eri". Budući da nema Senjamina Burića, te da Elmir Građan nije dobio dozvolu za nastup, Vladimir Vranješ morao bi ponijeti "vreću cementa" na svojim leđima, kada je u pitanju kružni napadač.

"I to ćemo znati večeras, koliko je ozbiljna Toromanovićeva povreda. Meni je najžalivije zbog načina kako se ona desila. Na jednom mjestu prokišnjava dvorana i on se na tome mjestu okliznuo. Džaba sve, ako ne bude mogao nastupati, to nas primorava da budemo još ozbiljniji, požrtvovaniji, predaniji...", zaključuje Šuman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi