Šuman: Odbrana je mogla biti i bolja

Selektor rukometne reprezentacije

Šuman: Odbrana je mogla biti i bolja

Edmir Škorić

Bh. rukometna reprezentacija večeras je u Beogradu savladala Saudijsku Arabiju sa 29:26.

Naši rukometaši pripremaju se za kvalifikacijske mečeve protiv Švicarske i u sklopu toga odigrali su meč sa Saudijskom Arabijom, s kojom će i sutra odmjeriti snage.

"Zadovoljan sam kako smo igrali u napadu, bilo je malo oscilacija, ali sve u svemu u odnosu na kvalitet protivnika mi smo bili jako dobri. Mislim na to da smo poprilično odradili većinu zacrtanih ciljeva. Dali smo 15 golova iz kontre i polukontre, te brzog centra što nam itekako može biti važno u budućim mečevima, tako da je rezultat sasvim dobar", rekao je selektor Bilal Šuman, pa je dodao:

"Odbrana je mogla biti bolja, ali šta je tu je, idemo dalje. Najbitnije je da smo u Novu godinu ušli s pobjedom koja će biti važna za samopouzdanje. Imamo tu utakmicu sutra i ona će biti vrlo bitna. Želimo pobjedu, a sigurno da će više igrati oni koji danas nisu imali preveliku minutažu. "

Nakon duela sa Saudijskom Arabijom, slijedi povratak u BiH, a do duela sa Švicarskom naši rukometaši pripremat će se u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi