Selektor BiH pred važne utakmice kvalifikacija za EP

Šuman o duelu sa Fincima: Ipak mi imamo 150 kilograma više od njih

Rukometaši reprezentacije BiH su počeli sa pripremama za važan dvomeč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske.

Pred današnji trening u dvorani Sabit Hadžić na Ilidži za medije je govorio selektor Bilal Šuman, koji se osvrnuo na probleme sa povrijeđenim igračima.

"Ostaje žal za momcima koji ne mogu igrati, naravno. To su sve standardni reprezentativci koji nam mnogo znače... Ali mi nemamo vremena da žalimo, okrećemo se ovim momcima koji jesu tu. Oni sigurno imaju kvalitet i imaju tu motivaciju da nadoknade izostanke standardnih reprezentativaca. Što se povrijeđenih tiče, želimo im brz oporavak i nadam se da ćemo u junu imati kompletnu ekipu", istakao je Šuman, pa nastavio:

"Odlično smo upoznati sa Fincima, radi se o selekciji koja trči 60 minuta bez obzira na rezultat. Imaćemo priliku vidjeti jedno lijevo krilo koje koristi mnogo lopti i jednog lijevog beka koji je kvalitetan igrač. Međutim, mislim da možemo odigrati jaku odbranu sa našim sjajnim golmanima. Ipak smo mi ekipa koja ima otprilike 150 kila više od selekcije Finske, fizički smo jači. Želimo odigrati jaku odbranu a onda iz nje trčati, pokazati našu tranziciju. Mislim da smo kvalitetniji, preuzimamo ulogu favorita bez obzira na probleme sa povredama".

Prvi meč se igra u Finskoj 11. aprila, dok je drugi na rasporedu tri dana kasnije u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi