Šuman odgovorio Umičeviću!

Selektor rukometne reprezentacije BiH

Šuman odgovorio Umičeviću!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će prvi put u svojoj historiji igrati na evropskom prvenstvu u rukometu.

Velike zasluge za taj uspjeh pripadaju Bilalu Šumanu koji se posljednjih dana našao na udaru predsjednika RS BiH Marinka Umičevića.

Nakon kritika Umičevića uslijedio je odgovor Šumana koji predsjedniku RS poručio da upriliči sastanak ukoliko ima bilo kakvih pitanja ili dilema.

"Poštovani gosp. Umičeviću, poštovani predsjedniče, zahvaljujem na upućenoj čestitci. Želim da Vas obavijestim da smo mnogo ranije igrači, stručni štab i ja imali dogovor da proslava plasmana na EHF EURO bude privatnog karaktera. Moja želja i namjera je bila da igrači zasluženo proslave, bez pritiska javnosti. Na pomenutoj proslavi su bili prisutni ljudi koji su se i ponudili da snose troškove organizacije skromne proslave koju smo organizovali. Poznavajući uvjete i okolnosti u kakvim se RSBiH nalazi, sasvim je očekivano da ćemo prihvatiti da Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajeva plati troškove pomenute proslave u Hillsu.

Prijem u Vladi Federacije BiH je nešto o čemu smo svi obaviješteni noć nakon pobjede, zbog čega niti sam imao vremena niti tehničke mogućnosti da iskomuniciram članove UO i da eventualno zatražim saglasnost.

Naime, bit će mi istinski drago da naš plasman na EHF EURO 2020 bude razlogom više da članovi UO RSBiH poduzmu dodatne napore te da se okolnosti u kojima radi RSBiH poprave, čime bi nam svima posao bio u velikoj mjeri olakšan.

Veoma mi je žao zbog medijskih natpisa koje čitam od kako smo se plasirali na EHF EURO, te Vas molim da ukoliko imate ikakvih pitanja ili dilema, da upriličite sastanak prilikom kojeg ću Vas rado obavijestiti o svim aktivnostima i situaciji koja direktno ili indirektno utječe na rad muške rukometne reprezentacije BiH", poručio je Bilal Šuman na Facebook stranici Rukometna reprezentacija BiH.

Top Komentari

Grohot
well played majstore!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije