Sve je čisto! Snimak iz još neviđenog ugla pokazuje da Slovenija nije pokradena
Suci su postupili po pravilima, koliko god ona bila"smiješna", a najveći krivac za sve je zapravo rukometaš Slovenije.

Blagotinšek je napravio glupost

Sve je čisto! Snimak iz još neviđenog ugla pokazuje da Slovenija nije pokradena

Mnogo se prašine diglo u medijima nakon jučerašnje utakmice Njemačke i Slovenije (25:25), poslije koje je selektor Slovenaca Veselin Vujović dao izjavu koja će vjerovatno ući u anale.

"Ovaj sport vode debili koji su doveli do toga da više niko ne zna pravila. Napravili su rukomet smiješnim jer postoji jedno pravilo koje znaju samo ova dva suca i delegat, a ono je da u posljednjim sekundama utakmice morate biti udaljeni tri metra od izvođača na centru. E, ako je posljednja sekunda, onda se više ne isključuje već se sudi sedmerac. To se prvi put u historiji rukometa dogodilo, naravno protiv Slovenije", rekao je Vujović, koji je u afektu čak želio i sam stati na gol da brani posljednji sedmerac, što mu naravno nije dopušteno.

"Ako oni mogu praviti sprdnju od rukometa, mogu se i ja sprdati", prokomentarisao je legendarni trener taj detalj s kraja utakmice.

Međutim, čini se da je Vujović ipak malo pretjerao sa izjavom s obzirom da Slovenija, barem u ovoj situaciji, nije pokradena. Suci su postupili po pravilima, kakva god i koliko god "smiješna" ona bila, a najveći krivac za sve je zapravo rukometaš Slovenije Blaž Blagotinšek koji je napravio veliku glupost.

Do isteka vremena su bile preostale dvije sekunde, pa Njemačka gotovo sigurno ne bi uspjela stići do poravnanja rezultata. Umjesto da pusti Nijemce da izvedu brzi centar, Blagotinšek je iz nedozvoljenog prostora na centru igrališta ometao protivničkog rukometaša i tako napravio medvjeđu uslugu svojoj ekipi. Osim toga, on nije bio sam u krugu na centru terena, gdje su bila još dvojica njegovih saigrača.

Suci iz Litvanije su na kraju isključili Blagotinšeka i dosudili sedmerac za Njemačku, ali tek nakon višeminutnog pregledavanja snimka koje je prouzrokovalo pravu konfuziju. Međutim, to je odluka koju su zapravo trebali donijeti istog momenta.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Slovenački rukometaš je povrijedio pravila igre i onemogućio protivnika da normalno izvede centar, a to se najbolje može vidjeti iz do sada neviđenog ugla kamere koji otkriva da je ova situacija, zapravo, veoma čista.

Ovaj "sporni" detalj s kraja utakmice u Zagrebu već su analizirali i brojni rukometni stručnjaci i bivši suci, koji su saglasni da je donesena ispravna odluka.

Top Komentari

Edvin Hadziahmetovic
nije istina
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi