Trenutak o kojem bruji Evropa: Sporni detalj i sedmerac za Njemačku
Veselin Vujović nije vjerovao šta se dešava jer je njegov tim već proslavio pobjedu, ali nova pravila su ih koštala na kraju.

Drama na Evropskom prvenstvu

Trenutak o kojem bruji Evropa: Sporni detalj i sedmerac za Njemačku

E. Čaušević, foto: EPA

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj večeras nam je donijelo veliku dramo na meču Slovenije i Njemačke koja je na kraju okončana remijem 25:25.

Slovenija je u posljednjm sekundama utakmice postigla gol za 25:24 i svi su vjerovali da će ova selekcija ostvariti veoma važnu pobjedu protiv Njemačke kojoj je ostalo vremena samo da izvede centar. Slovenci su već slavili pobjedu, no onda je njihov igrač napravio glupost koja ih je na kraju koštala.

Naime, Blagotinšek se nalazio na centru u trenutku kada su igrači Njemačke pokušali izvesti centar, te se našao unutar kruga i smetao je protivničkim igračima. Po novim pravilima svaki prekršaj i prekid igre u zadnjih 30 sekundi je sedmerac.

Sudije su odmah reagovale i odlučile su da pogledaju snimak spornog detalja. Pregledavanje snimka je trajalo skoro deset minuta, a sudije su onda pokazale sedmerac na Njemačku nakon čega je nastao haos na terenu dvorane u Zagrebu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Selektor Slovenije, Veselin Vujović, iz protesta je stao na gol svoje ekipe i poručio je da će on braniti sedmerac. Ipak, sudije su mu objasnile da to nije moguće, a na kraju su Nijemci pogodili i došli do remija. Zaista neviđena drama u Zagrebu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi