Vujović: Debili vode rukomet!

Selektor Slovenije je baš ljut

Vujović: Debili vode rukomet!

Edmir Škorić

Velika drama odigrala se večeras u zagrebačkoj Areni, Slovenija je remizirala s Njemačkom (25:25).

Blaž Janc je zabio za 25:24 u zadnjoj sekundi i već su Slovenci slavili pobjedu nad Njemačkoj, ali su litvanski suci Mažeika i Gatelis uzeli sve u svoje ruke.

Presudili su da je Blaž Blagotinšek ometao njemačkog igrača kod izvođenja centra, pa je to po novim pravilima crveni karton i sedmerac.

Veselin Vujović, selektor Slovenije, nije se mogao suzdržati i skoro je sam stao na gol da brani, na kraju je Njemačka ipak došla do poravnanja, a Vujović osuo paljbu.

"Ako oni rade cirkus, onda mogu i ja raditi cirkus!", kazao je Vujović.

"Napravili su sport smiješnim jer ga vode debili! Ja očito ne znam pravila, mogu samo čestitati Nijemcima. Ja sam jako zadovoljan svojim igračima. Ovo je neko novo pravilo koje niko ne zna osim sudaca. Naravno, prvi put je upotrijebljeno protiv Slovenije. Da je bilo pravde, imali bismo četiri boda, a ovako imamo samo jedan", dodao je, prenosi Index.hr.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Sudije i delegat doveli su utakmicu u egal, i to u utakmicu u kojoj smo mi vodili gotovo svih 60 minuta", rekao je za kraj bijesni selektor Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi