Sve spremno za rukometni spektakl: Odluka o prvaku pada u Živinicama
Može li Konjuh slaviti i titulu tako 'odnijeti' u Ljubuški?

Hoće li Konjuh ponovo odlučiti šampiona?

Sve spremno za rukometni spektakl: Odluka o prvaku pada u Živinicama

Samir Mlaćo

Bliži se i sama završnica u Premijer ligi BiH za rukometaše. Remi Izviđača u prošlom kolu kod Slavije 27:27, zakomplikovao je situaciju u vrhu tabele, pa ćemo do kraja gledati veliku borbu za prvaka tima iz Ljubuškog i Vogošće Poljine Hills.

Vogošća je u prošlom kolu slavila nad Bosnom iz Visokog 25:23, te sada ima tri boda manje od Izviđača.

U narednom 25. kolu koje se igra već za vikend Izviđač će na svom parketu ugostiti slabašni Kakanj, dok će Vogošća na neugodno gostovanje Konjuhu iz Živinica.

U posljednjem kolu Izviđač je slobodan, dok će Vogošća ugostiti Slogu, a u korist Vogošćana ide i bolji međusobni duel koji će odlučivati prvaka ukoliko ova dva tima budu imala isti broj bodova.

Očekivati je da će Izviđač i Vogošća slaviti pobjede u domaćim susretima, pa će odluka o prvaku pasti vjerovatno u Živinicama ove subote.

Konjuh je trenutno petoplasirana momčad lige sa 34 bodova, ali poznat kao veoma negostoljubljiv domaćin koji rijetko gubi bodove u Živinicama, gdje uvijek vlada prava rukometna atmosfera.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U prvom duelu Vogošće i Konjuha domaći tim je slavio 33:25, a meč drugog dijela sezone e igra u subotu sa početkom 19 sati.

"Naši momci u ovaj duel ulaze sa imperativom pobjede. Pobjedom osiguravamo prvi dio tabele, a poraz bi značio i značajan pad na tabeli.U svakom slučaju očekuje nas kvalitetna utakmica u kojoj se očekuje i veliki broj gledalaca", poručili su iz RK Konjuh putem zvanične facebook stranice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi