Švedske zvijezde ne žele igrati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu
Andreas Nilsson propušta SP

Strah od koronavirusa

Švedske zvijezde ne žele igrati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu

Edmir Škorić

Švedska šalje brojne debitante na Svjetsko rukometno prvenstvo u Egipat.

Zvijezde te selekcije Andreas Nilsson i Niclas Ekberg odbili su da igraju utakmice Svjetskog prvenstva i neće biti među putnicima u Egipat gdje se od 14. do 31. januara igra 27. Svjetsko prvenstvo u rukometu i prvo sa 32 reprezentacije.

Nilsson i Ekberg u Egipat ne žele da idu zbog pandemije koronavirusa, pa se očekuje čak devet debitanata u reprezentaciji Švedske.

Švedska momčad okupit će se 2. januara i odigrat će dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore prije, u Podgorici 6. januara i u Eskilstuni tri dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

14. januara Švedska će se potom sastati s Češkom na premijeri Svjetskog prvenstva u Kairu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi