Švedska rukometna zvijezda po drugi put završila karijeru i to u najboljim godinama

Želi završiti fakultet

Švedska rukometna zvijezda po drugi put završila karijeru i to u najboljim godinama

A. Čaušević

Poznati švedski rukometaš, Kim Ekdahl du Rietz odlučio je da završi svoju karijeru po drugi put u nekoliko godina. 

Du Rietz koji će u julu proslaviti 31. rođendan je odlučio da kaže zbogom rukometnoj igri kako bi završio fakultet u Hong Kongu.

Šveđanin je prvi put karijeru završio prije tri godine jer je želio da putuje svijetom. Tokom putovanja je obišao 15 zemalja.

Odlični lijevi bek se rukometu vratio 2018. godine kada je potpisao tromjesečni ugovor sa Rhein-Neckar Löwen čije član bio i prije nego što je prvi put "okačio patike o klin".

Protekle dvije sezone igrao je u PSG-u. Za Švedsku je nastupao 13 godina, a najznačajniji reprezentativni uspjeh ostvario je 2012. godine osvajanjem srebrene medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi