Švicarci pobjedom u Estoniji otežali posao BiH

Trebat će nam dvije pobjede?

Švicarci pobjedom u Estoniji otežali posao BiH

Rukometna reprezentacija Švicarske ostvarila je pobjedu u Estoniji rezultatom 26:22 u okviru grupe 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojoj se nalazi i naš tim.

Švicarskoj je ovo bila prva utakmica u ovom kvalifikacionom ciklusu a Estoncima već treća, a njen rezultat ne odgovara reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja će, po svemu sudeći, morati pobijediti Švicarce u oba meča kako bi se domogla prvog mjesta i plasmana u baraž.

To će biti slučaj ukoliko Švicarska savlada Estoniju i na svom terenu, a ostaje nam nada da nas neočekivani gostujući poraz od Estonaca na startu kvalifikacija neće koštati prvog mjesta na koje smo računali.

Drugi meč Švicarske i Estonije igra se 7. januara, a onda je tri dana kasnije na rasporedu meč Švicarske i Bosne i Hercegovine, što je najvjerovatnije 'biti ili ne biti' meč za Šumanove Zmajeve.

Na tabeli grupe 6 sve tri ekipe imaju po dva boda, s tim što je Švicarska odigrala jednu, BiH dvije a Estonija tri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi