Francuska na otvaranju Svjetskog prvenstva bolja od borbene Poljske

Opravdana uloga favorita

Francuska na otvaranju Svjetskog prvenstva bolja od borbene Poljske

Adnan Beganović

U Poljskoj i Švedskoj igra se Svjetsko prvenstvo u rukometu. Večeras je odigran i prvi meč, a Francuska je bila bolja od Poljske (26:24).

Prvi susret Svjetskog prvenstva u rukometu između domaćina Poljske i Francuske opravdao je očekivanja, a na kraju je do pobjede stigla favorizirana Francuska.

No, nisu Francuzi, iako igrački mnogo kvalitetniji, lako došli do trijumfa. Početak susreta, očekivano, donio je jednu dozu nervoze. Nekoliko promašenih zicera sa obje strane, a nijedna ekipa nije uspjevala stvoriti osjetniju prednost.

Ipak od 15. do 20. minute prvog poluvremena Francuzi ubacuju u brzinu više, Dobrom igrom u odbrani i s nekoliko laganih pogodaka iz tranzicije dolaze do prednosti od četiri gola (12:8).

Međutim, domaćin nije gubio glavu. Stisnuli su u odbrani Poljaci, golman Morawski je odbranio par lopti, a Moryto i Sicko su bili efikasni u napadu, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Francuza (14:13).

Oglasi

Favorizirani Francuzi su držali prednost u drugom dijelu, ali nisu uspjevali da se rezultatski odvoje sve do 20. minute nastavka.

A, da stvar bude gora po Poljake, Francuzi su odvojili kada su imali igrača manje. Pri rezultatu 22:21 za Francusku, domaći su imali igrača više, ali dva napada nisu iskoristili što su Francuzi kaznili i otišli na plus tri (24:21).

U tim momentima se zapravo utakmica odlučila. Iskusni Francuzi su znalački sačuvali prednost i na kraju su kada se sve sabere i oduzme, zasluženo slavili rezultatom 26:24.

Najefikasniji u redovima Francuske bili su Mem sa šest, te Mahe sa četiri pogotka, dok su kod Poljske najučinkovitiji bili Sicko sa sedam te Moryto sa šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U drugom susretu grupe B sutra se sastaju Slovenija i Saudijska Arabija.

Svjetsko prvenstvo, 1. kolo grupa B
Poljska - Francuska 24:26 (13:14)
POLJSKA: Bis, Chrapkowski, Czuwara, Daszek, Dzialakiewicz, Gebala 2, Jedraszczyk 3, Krajewski, Morawski, Moryto 6, Olejniczak 2, Pietrasik 2, Sicko 7, Skrzyniarz, Walczak. Trener: Rombel
FRANCUSKA: Bolzinger, Briet, Desbonnet, Fabregas 3, Gerard, Grebille 2, Karabatić, Lagarde, Lenne 3, Mahe 4, Mem 6, Nahi 2, Prandi, Remili 2, Richardson, Tournat 3. Trener: Gille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi