"U bh. rukometu je morala i časti jako malo"

Konjuh želi bodove protiv Vogošće PH

"U bh. rukometu je morala i časti jako malo"

Samir Mlaćo

Sutra se u Živinicama igra derbi meč 25. kola Premijer lige BiH  u rukometu između Konjuha i Vogošće PH. Ovaj meč svakako je rezultatski bitniji za goste iz Vogošće koji bi eventualnom pobjedom napravili korak bliže osvajanju titule, ali domaći se od svojih navijača za ovu sezonu žele oprostiti pobjedom.

Svjesni su u Živnicama da su oči bh. rukometne javnosti uprte u njih, ali to ih puno ne zanima. Žele obradovati svoje navijače i ostaviti srce na terenu, a o drugima ne razmišljati.

"Svakako je to meč u kojem će publika imati šta da vidi. U goste nam dolazi najkvalitetnija ekipa u BiH, utakmica je to koja ima dvije strane medalje. Jedna je borba za prvaka i ulog je veliki, što se tiče Vogošće, a naša strana je odbrana morala i časti kojeg je u bh. rukometu nažalost jako malo. Svi smo upoznati sa radnjama s kojima se bave ljudi koji vode ovaj sport u BiH", kazao je član RK Konjuh i nekadašnji reprezentativac BiH Davor Kadić za SportSport.ba.

Pravdu naa ovom meču će dijeliti sudijski dvojac Miljević - Petrović, a duel počinje u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti