U G. Vakufu Uskoplju pala i RK Gračanica: Sloga na krilima navijača do nove pobjede
Sloga na svom parketu ne zna za poraz

Derbi opravdao očekivanja

U G. Vakufu Uskoplju pala i RK Gračanica: Sloga na krilima navijača do nove pobjede

Samir Mlaćo

U derbiju 12. kola Premijer lige BiH za rukometaše Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoplja savladala je večeras Gračanicu 20:19.

Publika u prepunoj gradskoj dvorani mogla je vidjeti veoma kvalitetan i uzbudljiv meč koji je na kraju pripao domaćim rukometašima.

Gosti su na samom startu imali vodstvo i bilo je jasno da će do samog kraja biti veoma neizvjesno. Na pauzu se odlazi pri rezultatu 10:8 za domaće rukometaše.

Sloga bolje otvara drugo poluvrijeme i dolazi do plus četiri, bilo je 16:12. Na krilima sjajnih navijača domaći su uspjeli slaviti pobjedu 20:19.

Sedžad Abdurahmanović je briljirao kod Sloge sa osam pogodaka, a jedan manje je dodao Goran Biljaka. Kod gostiju iz Gračanice pet pogodaka Dušana Živanova.

Premijer lige BiH u rukometu, 12. kolo:

MRK Sloga - RK Gračanica 20:19 (10:8)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

MRK Sloga: Močević, Đikić, Demirović, Biljaka 7, Halebić 2, Demirović Aj. 1, Dedić, Gekić, Ljutić 1, Softić, Alić, Pokvić, Bilić, Petković, Purić 1, Abdurahmanović 8.

RK Gračanica: Ahmetašević, Šahdanović, Šijaković 3, Tufekčić 3, Zvekić, Đulić 1, Mehmedović 1, Živanov 5, Hamidović 3, Jovanović, Musić, Toromanović 3, Bosić, Mešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi