Optimizam u Slogi: Moramo ući bez straha i pružiti maksimum
Očekuje se mnogo uzbuđenja u subotu FOTO: Husein Šljivo

Derbi 12. kola Premijer lige igra se u subotu

Optimizam u Slogi: Moramo ući bez straha i pružiti maksimum

Samir Mlaćo

Derbi 12. kola Premijer lige BiH u rukometu igra se u subotu u Gornjem Vakufu Uskoplju. Sloga će na svom parketu ugostiti drugoplasiranu Gračanicu, a očekuje se kvalitetan rukomet i atmosfera za pamćenje.

Gračanica je blagi favorit, ali u Slogi imaju svoju računicu. Vjeruju da hit prvenstva može pasti u grotlu njihove dvorane.

"Što se tiče naše ekipe mogu vam reći da vlada odlična atmosfera. U posljednje tri utakmice upisali smo dvije pobjede i jedan remi, te se nadam da uz ovakvu atmosferu pobjeda neće izostati ni u subotu. Igramo protiv jedne jake ekipe koja je hit prvenstva, te pozivam navijače da nas podrže i ovaj put. Svaki pojedinac će dati svoj maksimum za pobjedu", kazao je golman Sloge Franje Đikić.

Pred ovaj meč ispred MRK Sloga govorio je i Sedžad Abdurahmanović.

"Do kraja su dva kola i osjeti se malo i umor. To ne znači da nećemo dati maksimum do kraja, a što se tiče ekipe Gračanice, to je kvalitetna ekipa sa nekoliko reprezentativaca naše zemlje. Najbolja su gostujuća ekipa u ligi, te mi moramo ući bez straha i uz pomoć publike upisati pobjedu. Pozivam navijače da dođu u subotu u 19 sati i ne sumnjam u njihovu podršku", jasan je bio Abdurahmanović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Karte za subotnji meč su već u prodaji, a karte će se oći kupit i na dan utakmice od 17 sati.

"Molimo vas da do 18:30 sati svi uđete u dvoranu, jer će biti velika gužva i veliko interesovanje. Ovo će biti prva utakmica u kojoj će biti organizovan dolazak gostujućih navijača i izašli smo im u susret. Također, pozivamo sve navijače da fer i korektno navijanje", istakli su iz MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi