"U Maglaju je prelijepo igrati"
Šarenac: U Derventi zabio deset golova (Foto: Facebook)

Goran Šarenac skrasio se u gradu rukometa

"U Maglaju je prelijepo igrati"

Kada je isplivala informacija da će Goran Šarenac u narednoj sezoni nositi dres rukometnog kluba Maglaj, mnogi su bili iznenađeni.

Premda komotno može igrati u bilo kojem klubu u BiH, Šarenac je odlučio da uživa igrajući rukomet. A gdje će drugo moći uživati više u našoj ligi ako ne u Maglaju (eventualno u još samo nekoliko sredina).

Maglajlije su poseban slučaj kada je bh. rukomet u pitanju. Ljudi u ovome gradu naprosto žive za rukomet, sve je podređeno ovome sportu. Maglaj je uvijek stoga davao dobre igrače poput recimo Tarika Međića, a dalje ne treba ići od braće Burić koji u Evropi pronose dobar glas o svome rodnom gradu.

Šarenac je oduševljen ambijentom u Maglaju.

"Igrao sam u dosta klubova u Premijer ligi i s pravom mogu reći da je Maglaj poseban, istinski grad rukometa. Uoči svake utakmice po dva dana vlada euforija, svi jedva čekaju da dođu u dvoranu i da susret počne. I u gostima iza sebe imamo publiku koja ide za nama i bodri nas. Zaista je lijepo igrati u Maglaju", priča Šarenac koji je karijeru počeo u Lokomotivi iz Brčkog, prošlu sezonu započeo je kao igrač sarajevske Bosne. Ipak, iako su posebno izvan terena Studenti izgledali kao složan i kompaktan tim, sve se raspalo jer igračima se nije redovno isplaćivala plaća.

"Iz sarajevske Bosne otišao sam u Izrael gdje mi je također bilo lijepo. Iza sebe imam divno iskustvo i nisam se uopće pokajao što sam išao. Izraelska liga je jako dobra i tamo ide sve više igrača sa naših prostora. Ipak, nakon jedne sezone sam se vratio i nastojat ću da Maglaju pomognem u njegovim ciljevima."

Koji su uopće ciljevi Maglaja? U trećem kolu na gostovanju Derventi, bilo je 27:27, a Šarenac je postigao deset golova. Postoji li mogućnost da se ekipa uključi u borbu za vrh, budući da je liga vrlo izjednačena?

"Pa istina je da je mnogo klubova podjednakih kvaliteta, ali nama je prvenstveni cilj da osiguramo opstanak bez većih problema. Idemo iz utakmice u utakmicu, a ako realno sagledamo mislim da nam je mjesto u gornjem dijelu tabele, neka čvrsta sredina. Naravno, ukoliko nam se ukaže prilika za plasman u vrhu zašto je ne iskoristiti. Ove sezone sedam ekipa igrat će play-off, uz malo sreće mislim da bi mogli izboriti jedno od tih mjesta. Vidjet ćemo, bitno je da nismo rezultatski opterećeni."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Šarenac kaže da je zadovoljan svojom igrom.

"I svojom i igrom čitave ekipe. U Derventi smo pokazali karakter. Četiri minjute prije kraja gubili smo dva razlike, ali smo uspjeli uzeti bod. Mislim da je remi najrealniji ishod. Sada dočekujemo Goražde i vjerujem da ćemo upisati drugi naš trijumf ove sezone."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi