Ideeeeeš: Sloga (GV) izvela akciju kakva se kod nas rijetko viđa
(Foto: Husein Šljivo)

Cepelin i pogodak s lijevog krila

Ideeeeeš: Sloga (GV) izvela akciju kakva se kod nas rijetko viđa

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja nastavili su svoj impozantni niz pobjeda na domaćem terenu.

Otkako se napravila dvorana u kojoj Sloga nastupa, i otkako su svoje utakmice počeli igrati u svome gradu, najčešće pred prepunim tribinama, tako rukometašima ovoga kluba niko ne može opepeliti.

Pao je tu i Borac u prvom kolu Premijer lige, kada je bilo neizvjesno ima li Sloga kao novi premijerligaš snage i kvaliteta da se susprotstavi slavnijem i jačem učesniku Čelendž kupa. Pala je Vogošća nedavno sa novim trenerom Kasimom Kamenicom...

Zvornička Drina nakon trijumfa od jedan razlike na svome terenu o okviru Kupa BiH također nije imala u Gornjem Vakufu šta tražiti.

Sloga je slavila rezultatom 34:23, a na tom meču domaći su odigrali akciju kakva se u našem rukometu realno rijetko viđa. Akciju, kako su je opisali, kodnog imena ideeeš, izveli su asistent Anes Halebić i strijelac iz cepelina sa lijevog krila Ivan Bilić.

Inače, Bilić je postigao tri gola na utakmici, a briljirao je efikasnošću Sedžad Abdurahmanović koji je zabio devet golova.

Najpozitivnija rukometna, pa možda i generalno sportska priča u BIH je Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Top Komentari

PaulGazza
Daj ba... ovo skoro pa na svakoj utakmici nase lige neko radi kada je visoka razlika.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi