U Slogi spremni za rukometni spektakl

Derbi Prve lige Federacije grupa Jug

U Slogi spremni za rukometni spektakl

S. Mlaćo

U subotu se u Gornjem Vakufu Uskoplju igra veliki derbi Prve rukometne lige Federacije BiH grupa Jug između Sloge i travničkog Borca. Nakon 15 odigranih utakmica ova dva tima imaju po 39 osvojenih bodova, tačnije po 13 pobjeda i dva poraza. 

Ovaj meč igra se sa početkom u 18:30 sati, a u Gornjem Vakufu Uskoplju vlada do sada neviđena rukometna euforija. Tim povodom danas je održana i press konferencija RK Sloga.

"Ova derbi će dati jasniju sliku ko će osvojiti Prvu ligu Federacije i plasirati se u Premijer ligu.  Angažovali smo se da sve protekne u najboljem redu, te smo u saradnji sa PS Gornji Vakuf i želimo da praznik rukometa prođe bez ijednog incidenta. Svim našim navijačima i članovima poručujem da u subotu dođu što ranije, a u dvoranu će se moći ući od 17 sati. Imamo ogroman zahtjev za karte iz svih dijelova države. Karte će biti puštene u subotu od devet sati", kazao je sekretar MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje Semir Demirović.

Na pressici se obratio i direktor Sloge Osman Sofić.

"Mislim da će ova utakmica pokazati gdje smo danas igrački, ali i organizacijski. Potrudili smo se da sve prođe u najboljem redu, te obećavam da će sve biti u najboljem i da neće biti problema. Očekujem dobru utakmicu, dobar rukomet, a Borac se na polusezoni pojačao sa par iskusnih igrača i očekujemo tvrdu utakmicu. Naši igrači su uvjereni da ćemo se revanširati Borcu", jasan je bio Sofić.

"Atmosfera u ekipi je vrhunska, jedva čekamo utakmicu kako bi pokazali šta smo radili sve ovo vrijeme. Ja sam ubijeđen u pobjedu nad našim konkurentom", kazao je kapiten Sloge Mesud Pokvić koji je također pozvao navijače na podršku.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Optimista pred ovaj meč bio je i Ivan Bilić koji je istakao da se radi o utakmici sezone, te vjeru da će sve proteći u najboljem redu.

Ulaznica za subotnji meč iznosi 2 KM.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi