Unčanin: Pobjedom nad Zrinjskim krenuti ka vrhu

Trener Borca iz Banjaluke

Unčanin: Pobjedom nad Zrinjskim krenuti ka vrhu

RK Borac m:tel u nedjelju će u dvorani Borik ugostiti Zrinjski u okviru 16. kola rukometne Premijer lige BiH. 

Uoči utakmice u prostorijama banjalučkog kluba je održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnim medijima obratili trener Bojan Unčanin i igrač Marko Ćeranić. Strateg crveno-plavih je, između ostalog, kazao da je njegov tim kvalitetniji i da možemo do pobjede u nedjelju. 

"Imamo priliku da ostvarimo pobjedu. Ovo je prva utakmica pred našom publikom i dobra je prilika da uhvatimo dobar ritam što se tiče pobjeda i da konačno krenemo u vrh tabele, jer nas poslije ove utakmice očekuje derbi sa Vogošćom. Pokušali smo se dobro spremiti ove sedmice da što bolje dočekamo Zrinjski i ostvarimo pobjedu", istakao je Unčanin i izrazio nadu da će se u nedjelju u banjalučkom hramu sporta okupiti veliki broj navijača, uz koje će pokušati doći do nova tri boda.

Gosti iz Mostara dobro su otvorli drugi dio sezone, zabilježili dvije pobjede i tim pokazali da im je cilj borba za titulu.

"Imali su utakmice već u januaru, tako da su u takmičarskoj formi. Igrali su Evropu, jesu ispali, imali su dva kola i dvije pobjede prije ovog meča i sigurno da dolaze sa dosta samopouzdanja. Željni su i da nam se revanširaju za poraz u Mostaru, koji smo im nanijeli u prvom dijelu sezone. Dobra su i mlada ekipa, što su potvrdili i jesenas pobjedom u Ljubuškom, iznenađujućom za sve nas. Pokazali su da i na strani mogu igrati jednako dobro kao i u Mostaru. Ipak, mislim da smo kvalitetnija ekipa i da možemo trijumfovati u nedjelju", naveo je šef stručnog štaba aktuelnih šampiona BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sličnog mišljenja je i desno krilo, Marko Ćeranić, koji je posebno napomenuo da će njemu i njegovim saigračima od velike važnosti biti podrška sa triibna.

"Igramo na svom terenu i želimo da upišemo pobjedu. Pozivam publiku da dođe i pomogne nam da to ostvarimo. Poraz od Maglaja nas nije pokolebao, dešava se, a i tek je sredina sezone, tako da ima još dosta da se igra. Iskoristili smo ovih sedam dana da se spremimo i ako uz maksimalno zalaganje mislim da nećemo imati većih problema da dođemo do pobjede", poručio je Ćeranić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi