Ubjedljiv poraz bh. prvakinja u Njemačkoj

Rukometašice Gruda zaleđene na -19

Ubjedljiv poraz bh. prvakinja u Njemačkoj

A. Beganović

U prvom susretu 1. kola EHF kupa bosanskohercegovačke prvakinje, rukometašice Gruda, pretrpjele su ubjedljiv poraz u duelu sa njemačkom ekipom TusSies Metzingen.

Njemačke rukometašice pred domaćim navijačima opravdale su ulogu favorita i već nakon prvog susreta riješile su pitanje prolaska u narednu fazu takmičenja.

Nakon prvih 30 minuta pitanje pobjednika je bilo odlučeno s obzirom da je Metzingen imao prednost od 14 golova (24:10) koja je do kraja susreta narasla za konačnih 43:24.

Nikolina Čutura sa 11, te Edina Demić sa šest pogodaka bile su najefikasnije kod Gruda, dok su Marlene Zapf sa 11, te Julia Behnke sa 6 pogodaka bile najučinkovitije kod Metzingena.

Revanš susret igra se danas takođe u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije