Umičević kao predsjednik RS BiH: Talentovani klinci iz RS da igraju za Srbiju

Nedavno se našao na 'meti' BHFanaticosa

Umičević kao predsjednik RS BiH: Talentovani klinci iz RS da igraju za Srbiju

Samir Mlaćo
Bosna i Hercegovina je po mnogo čemu zemlja apsurda.

U svim sferama mnogo toga ne štima, no odgovorne to puno ne brine.

U sportu npr. imamo sportske radnike koji otvoreno navijaju za susjedne zemlje, a ne libe se ni javno govoriti o tome.

Tako je predsjednik Rukometnog saveza BiH u ostavci Marinko Umičević tokom posjete kod gradonačelnika Loznice Vidoje Petrovića dao izjavu koja bi u svakoj iole normalnoj zemlji bila na meti žestokih kritika.

“Kad god dođem u Srbiju osjećamo se kao kod kuće, a Srbija je naš dom. Nikad nisam krio da talentovani klinci iz RS-a treba da igraju za reprezentaciju Srbije. Veliko hvala gradonačelniku Loznice za sve što je uradio da se Kup Svesrpske održava u ovom gradu", kazao je Umičević.

Umičević tako kao prvi čovjek RS BiH otvoreno navija da talentovani rukometaši ispred BiH ipak izaberu dres reprezentacije Srbije.

Ovaj sportski radnik dosta puta ranije kritikovao je rad Saveza, tačnije bošnjačke članove, a tokom jedne od utakmica reprezentacije u Bugojnu našao se na udaru BHFanaticosa.

"Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!", pisalo je na paroli navjernijih navijača naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iz RS BiH tada su žestoko kritikovale naše vjerne navijače, a iza svega je sigurno stajao Umičević.

“Ne znam tačno koliko je Umičević u Savezu, 4-5 godina mislim, a vidio sam ga možda jednom. Dođem i ja na okupljanje reprezentacije, pa ne vidim te ljude, tako da onda i mi svašta možemo pričati“, prokomentarisao je Umičevića u ranijem razgovoru za SportSport.ba golman naše reprezentacije Benjamin Burić.

Top Komentari

Husrefbeg22
Oni koji vole vise druge zemlje od svoje mogu tamo ici i da stalno zive. Sretno!
7 0
BigBabo
Stas hajvan ko hajvan.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi