Umičević neće biti predsjednik RS BiH, tvrdi da mu je stavljena meta na čelo

Zbog transparenta u Bugojnu

Umičević neće biti predsjednik RS BiH, tvrdi da mu je stavljena meta na čelo

A. Čaušević

U petak je održana sjednica Upravnog odbora RS BiH.

Najvažnija odluka tiče se samog rukovodstva jer je Marinko Umičević odustao od namjere da bude predsjednik RS BiH.

Ovakva odluka je posljedica transparaneta u Bugojnu uoči meča sa Austrijom na kojem je pisalo: "Prvo Bosna pa sve ostalo neka ti je jasno Marinko".

"Ovim mi je stavljena meta na čelo i ljut sam na RK Iskra što nisu angažovali policiju kako bi se napravio zapinik o tom incidentu. Zbog svega toga donio sam odluku da neko od članova UO RS BiH iz Republike Srpske umjesto mene bude budući predsjednik RS BiH. Smatram da sam mnogo toga uradio za Savez i uopšte za rukomet BiH i da tako nešto nisam zaslužio, a eto doživio sam da me uvijek napadaju iz Federacije BiH", kazao je Umičević.

Postavljanje transparenta osudio je aktuelni predsjednik RS BiH, Mensur Sinanović.

"Najoštrije smo osudili incident i Marinko Umičević nije zaslužio tako nešto, jer je dobro poznat njegov ogroman doprinos za preporod rukometa u BiH. Sve to je bacilo mrlju na dobru igru i pobjedu reprezentacije protiv Austrije, a sada je sve u rukama disciplinskih organa", rekao je Sinanović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijerligaški klubovi, kako muški tako i ženski su dobili rok da dugovanja od oko 30.000 KM isplate do 8. aprila. U protivnom će biti suspendovani.

Napravljen je finansijski plan za naredna okupljanja reprezentacije te je klubovima poručeno da nastave biti jako oprezni prilikom organizacije utakmica zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Čim neko progovori o tome kako čelnici raznoraznih organizacija ili sportskih saveza rade u interesu, ili navijaju za susjedne zemlje-odmah počinje priča o ugroženosti, strahu od likvidacije i slično. 4 godine su Istočni i zapadni "susjedi" klali, silovali, granatirali, bombardirali, uništavali bogomolje i slično, i sada je došao trenutak kada ljudi koji su branili ovu zemlju po razmišljanju ovakvih ljigavaca bi se trebali stiditi svog patriotizma ili učešća u odbrani naše domovine. Najbolje da se mi njima izvinemo što su nas ONI klali, snajperisali, granatirali i ostalo. Trebali bi i staviti glavu na panj i zamoliti ih da nas pobiju, da nam otmu zemlju ili sruše naše kuće i kulturne i vjwrske objekte. Fuj!
8 1
user1583752673
Smijesan si Marinko
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi