Unčanin: Želimo pobjedom otvoriti drugi dio sezone

Trener RK Borac m:tel

Unčanin: Želimo pobjedom otvoriti drugi dio sezone

Rukometaši Borca m:tel proljetni dio sezone Premijer lige BiH otvaraju sutra, neugodnim gostovanjem u Maglaju protiv istoimene ekipe.

Aktuelni šampioni BiH imali su sedam dana više da se pripreme za nastavak šampionata, jer su u prvom kolu drugog dijela sezone bili slobodni, dok su rukometaši Maglaja prošlog vikenda poraženi u Derventi sa dva gola razlike.

"Želimo pobjedom otvoriti polusezonu i tako krenuti prema odbrani titule. Idemo utakmicu po utakmicu i u svaku ulazimo maksimalno. U prvom dijelu sezone pobijedili smo Maglaj u Boriku 15 razlike, ali to su takve ekipe koje u gostima nisu na nivou kao kod kuće", rekao je trener „crveno-plavih“ Bojan Unčanin.

Domaći će u ovaj susret ući pojačani za bivšeg reprezentativca Katara, Eldara Memiševića, koji je utakmicu u Derventi propustio zbog problema sa papirima.

"Sigurno da se radi o kvalitetnom igraču, ali jedan igrač ne može sam pobijediti nikoga. Borac u Maglaju nije pobijedio nekoliko godina i posebno su motivisani kada mi dolazimo. U posljednjih pet godina, mi smo osvojili četiri titule i to je svima poseban motiv, jer svi žele pobijediti šampione", napomenuo je Unčanin i dodao da će, osim Bezbradice i Komnenovića, za koje je ova sezona zbog povreda završena, Borac m:tel nastupiti u punom sastavu, uz to što Dean Šešić ima manju povredu.

Također, prvi meč u „crveno-plavom“ dresu u Premijer ligi BiH sutra će odigrati jedini novajlija, mladi pivot Haris Buljina.

Prema riječima Unčanina, Banjalučani su imali mnogo problema sa povredama u prvom dijelu sezone i ukoliko svi budu zdravi, kako je rekao, to će predstavljati najveće pojačanje u borbi za odbranu titule šampiona BiH, ali i osvajanje pehara namijenjenog najboljoj ekipi u Kupu BiH.

Da je Maglaj „domaćinska“ ekipa, koja odlične rezultate bilježi na svom terenu, potvrdio je i kapiten Borca m:tel, Đorđe Ćelić.

"Oni kod kuće daju 150 odsto u odbrani i svaki pogodak mora da se zaradi. Dosta smo radili na igri u napadu i nadam se da ćemo brzom i organizovanom igrom prema naprijed doći do željenog rezultata", poručio je snažni pivot i podsjetio da je Maglaj dobro poznat protivnik.

Zanimljivo je da su „crveno-plavi“ i prošle godine drugu polusezonu otvorili upravo utakmicom sa ekipom Maglaja.

"Ipak, ove godine dosta spremniji ulazimo u duel. Imali smo dva mjeseca da se pripremimo za utakmicu. Biće teško, ali idemo po pobjedu", istakao je Ćelić.

Meč između Maglaja i Borca m:tel na programu je u subotu, od 19 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi