UO Rukometnog saveza RS prihvatio sjednicu UO RSBiH uz nekoliko uslova

Zvanično saopštenje

UO Rukometnog saveza RS prihvatio sjednicu UO RSBiH uz nekoliko uslova

Rukometna Premijer liga BiH je prekinuta još sredinom marta, naravno, zbog pandemije novog koronavirusa.

Međutim, konačne odluke o sudbini rukometne sezone 2019/2020 u BiH (Premijer lige) još nema.

Neki klubovi žele nastaviti takmičenje, neki ne žele, ali je jedno jasno - čeka se riječ RSBiH.

U međuvremenu je RS FBiH ozvaničio kraj sezona u Prvim ligama, pa su Bosna i Krivaja vjerovatno došli do plasmana u Premijer ligu BiH.

Sa druge strane, ako dođe do potpunog prekida u Premijer ligi, u niži rang će vjerovatno Goražde, Drina i Iskra. Naravno, oni se ne slažu sa takvim scenarijem.

RS BiH je kao rješenje predložio da Bosna i Krivaja odigraju baraž sa Iskrom i Goraždem, a da Rukometni savez RS odluči pitanje njihovog predstavnika, a samim time i šta će biti sa Drinom.

Rukometi savez RS se nije složio sa prijdlogom.

RS BiH je odlučio održati sjednicu UO kako bi se pronašlo konačno rješenje, a Rukometni savez RS je danas izdao saopštenje i poručio da prihvata istu, pod određenim uslovima.

"Upravni odbor Rukometnog saveza RS kojeg uspješno vodi Marinko Umičević prihvata održavanja sjednice UO RS BiH u koju je predložio sadašnji predsjednik Slobodan Zadro u terminu od 20. do 23. maja takuće godine, ali pod određenim uslovima", poručeno je iz Rukometnog saveza RS, a potom se prešlo na uslove:

"Prijedlozi za donošenje Odluke o završetku prvenstva Premijer lige (muške i ženske )

Da sjednici prisustvuju svi zainteresovani predstavnici klubova koji se takmiče u Premijer ligi (muški i ženski).

Prisustvo medija i sportskog direktora reprezentacije BiH gospodina Muhameda Toromanovića."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Tražimo da se sjedica održi u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH uz prisustvo minimalno 50 osoba. Želimo da sve bude transparentno i da riješimo sva pitanja, a ne da sjedimo po šest sati i da na kraju ne donesemo nikakvu odluku. Zato i želimo da sastanku prisustvuju mediji kao i predstavnici klubova i želja nam je da konačno zaživi Udruženje premijerligaša koje bi preuzelo ulogu u vođenju takmičenja. Mi smo već u nekoliko navrata slali dopise i postavljali pitanje legitimnosti pojedinih članova UO RS BiH koji dolaze iz RS FBiH (Asim Šahman, Dario Pušić i Halil Škaljić), ali o danas nismo dobili nikakav odgovor. Dobro je poznato da su u ranijem periodu isti ljudi osporavali legitimnost mog izbora za predsjednika RS RS iako je nadležni sud potvrdio moje imenovanje na ovu funkciju. Smatram da bi trebalo što hitnije održati Skupštinu RS BiH koja je bila predviđena za februar tekuće godine. Mislim da se toga plaše u RS BiH, oni koji bi vjerovatno izgubili mjesto u UO RS BiH", poručio je Umičević kroz zvanično saopštenje UO RS RS.

Ostatak sadržaja zvaničnog saoštenja UO Rukometnog saveza RS možete pogledati OVDJE.

Top Komentari

Gari Garinča
Opet kenjac Umicevic postavlja ultimatume.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi