Upitan nastup RK Borac u EHF Kupu

Sedam dana prije odigravanja utakmice

Upitan nastup RK Borac u EHF Kupu

E. Oštraković

RK Borac je nakon jako dobre prošle sezone napravio dobru ekipu koja bi ove sezone trebala napraviti velike stvari.

Oni bi trebali ove sezone nastupiti u EHF Kupu, ali je sve dovedeno u pitanje i to zbog kašnjenja u realizaciji pojedinih sponzorskih ugovora.

Povodom svega RK Borac na svojoj Facebook stranici objavio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti.

"Iako je RK Borac m:tel dobio podršku svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj i domaćih kompanija na putu ostvarenja još boljih rezultata u narednoj sezoni, zbog kašenjenja u realizaciji pojedinih sponzorskih ugovora, doveden je u pitanje nastup našeg kluba u prvom kolu Kupa EHF, u okviru kojeg narednog vikenda gostujemo višestrukom šampionu Grčke, Olimpijakosu.

Podsjećamo da se svakodnevno borimo sa naslijeđenim dugovima, koji i dalje opterećuju poslovanje našeg kluba, odnosno direktno utiču na servisiranje prispjelih obaveza. Kao ilustraciju ove situacije naglašavamo da smo samo u prethodnih nekoliko dana u potpunosti očistili dug prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH, koji je do prije nekoliko sezona, kada je ova Uprava došla na čelo RK Borac m:tel, iznosio oko 140.000 KM. To nas zasigurno svrstava u rijetke sportske kolektive u BiH koji više nemaju dugovanja po ovom osnovu.

Ovo je samo jedan od primjera savjesnog odnosa prema obavezama iz nekog ranijeg perioda, od kojih ova uprava ne bježi, a koje u značajnoj mjeri utiču na redovno poslovanje i servisiranje obaveza Kluba.

S obzirom da nastupom u Kupu EHF, drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju, RK Borac m:tel ove sezone predstavlja Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku i Banjaluku, primorani smo da apelujemo na sve nadležne institucije svih nivoa vlasti da nas finansijski podrže u što kraćem roku kako ne bismo morali odustati od ovog takmičenja i dugoročno nanijeti veliku štetu i našem klubu, ali i rukometu uopšte.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Imajući u vidu dosadašnji odnos, prvenstveno srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović, predsjednika Vlade Republike Srpske, Radovana Viškovića, ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonje Davidović, gradonačelnika Banjaluke, Igora Radojičića, kao i mnogih drugih nosilaca visokih funkcija, vjerujemo da će prepoznati važnost situacije u kojoj se trenutno nalazi RK Borac m:tel i pomoći nam da na najbolji način predstavimo i naš klub, Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH", piše na zvaničnoj Facebook stranici RK Borac.

Top Komentari

mile90
ajde šta pravite žrtve od sebe, vazda isto krenuvši od đoge do brankovića, lupaju paretine pa im vazda malo, ko kaže da morate igrati ehf kup, nego igrate na to da ste predstavnik bih u europi a igrači vam imaju po 5-6 000 km plaće a nemožete odavno osvojit ništa pa se vadite
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi