Upitan nastup RK Leotar u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Šta će se desitit?

Upitan nastup RK Leotar u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

E. Oštraković

Nastup Rukometnog kluba Leotar u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine je pod velikim znakom pitanja.

Razlog je teška finansijska situacija, a glavni krivac je naravno pandemija koronavirusa koja ostavlja sve dublji i dublji trag u rukometu.

Još uvijek nije donesena konačna odluka šta će biti sa njihovim nastupom u Premijer ligi, jer postoji opcija do dobiju sredstva.

Ukoliko se odobre sredstva iz Ministarstva za sport Vlade Republike Srpske, onda bi Leotar i naredne sezone nastupao u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ne samo to, postoji opcija da ta sredstva dobije i RK Derventa, te bi u tom slučaju i oni promjenili odluku i nastupili bi Premijer ligi BiH naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi