Uplatili 1.000 eura: Rukometni savez uputio žalbu EHF-u
Zmajevi su pobijedili na terenu, ali izgubili za zelenim stolom

Nastavak slučaja "Nuić"

Uplatili 1.000 eura: Rukometni savez uputio žalbu EHF-u

Rukometni savez, sasvim logično, uputio je žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji na odluku kojom je Švicarskoj dosijeljeno učešće u baražu, a zbog administrativnog propusta pred utakmcu kvalifkacija u Tuzli.

Slučaj "Nuić" nije još izveden na čistac, budući da je naš Savez poduzeo jedino što mu je preostalo.

Predsjednik Amir Zahirović potvrdio je da je upućena žalba EHF-u, budući da je rok do 21. februara u 11 sati, prenosi Anadolija.

"Izvršili smo uplatu hiljadu eura i šaljemo žalbu prema pravilima koja su propisana od strane EHF-a. Važno je da žalba bude upućena prije zadanog roka, a mi smo to uradili danas, 24 sata prije isteka. Novi detalj koji se pojavio je screenshot sa livetickera EHF-a, koji pokazuje da je 13. januara ujutru Tomislav Nuić bio u zapisniku za utakmicu sa Švicarskom. Pored niza drugih činjenica koje su na našoj strani, nadamo se da će ovaj detalj prevagnuti u našu korist. Ako ništa želimo objašnjenje kako se dogodilo da se Nuić u međuvremenu do početka utakmice izgubio sa spiska. Ili je greška delegata utakmice ili u sistemu EHF-a", istakao je Zahirović za Anadoliju.

O žalbi RSBiH u ovom slučaju trebao bi odlučivati Žalbeni sud EHF-a, a ne Rukometni koji je u prvostepenom postupku uvažio švicarsku žalbu i regsitrovao utakmicu rezultatom 10:0 za njih, zbog čega je BiH ostala bez plasmana u baraž.

U slučaju da žalba RSBiH ne bude uvažena i na snazi ostane odluka prema kojoj je utakmica registrovana rezultatom 10:0 za Švicarsku, naš Savez neće odustati

"Iskoristit ćemo sve pravne lijekove koji nam stoje na raspolaganju, jer smo uvjereni da je došlo ili do greške delegata ili sistema EHF-a. Ako bude trebalo, ići ćemo i na Arbitražni sud za sport, koliko god nas to finansijski koštalo - zaključio je Zahirović.

Top Komentari

Harisss
Ovaj savez treba po pitanju zalbe i u svemu ostalom podrzati. Pa nismo mi jednom prijavljivali ekipu, to je uradjeno stotinu puta i vjerujem da nebi bili neozbiljni toliko da napravimo takav previd. Uostalom ko je citao sta je Suman rekao o repensekovoj kriminalnoj proslosti jasno mu je sve. Suman je profesionalac od glave do pete i nebi brbljao kojesta. I zato, manimo se izjava tipa samo se nama to moze desiti, bosanska posla itd. I savez i igraci su napravili veliki posao na parketu i zato zalba bila uvazena ili ne podrzimo ih. Bice jos svjetskih i evropskih prvenstava.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi