Upravni odbor RS BiH opet bez kvoruma, nema odluke o Premijer ligi BiH

Nikako da se dogovore

Upravni odbor RS BiH opet bez kvoruma, nema odluke o Premijer ligi BiH

E. Škorić

Još jedna sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH nije donijela konačnu odluku o nastavku ili završetku takmičenja u muškoj i ženskoj Premijer ligi BiH.

Zbog nedostatka kvoruma ni treći put nije postignut dogovor. Opet su na zakazanu sjednicu odbili doći brojni članovi UO RS BiH koji predstavljaju Rukometni savez Republike Srpske.

Jedino je Vojislav Rađa prisustvovao iz ovog entitetskog saveza.

Predsjednik RSBiH Slobodan Zadro kazao je da je i ovog puta prisiljen postupiti po članku Statuta 37, koji kaže da ako nema kvoruma nova sjednica se treba održati za sedam dana na istom mjestu, isto vrijeme i istim dnevnim redom.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"U Statutu nema broja koliko se puta to može uraditi. Naš je stav da ćemo nakon te sjednice pokušati zakazati sjednicu na kojoj će se jedina tačka odnosti na pripremu Skupštine RSBiH", rekao je Zadro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti