Vapaj iz RK Krivaja: Ko će upravljati dvoranom?

Teška situacija odmaže kvalitetan rad

Vapaj iz RK Krivaja: Ko će upravljati dvoranom?

S. Mlaćo

Teško stanje vlada gradu Zavidovićima kada je u pitanju sport.

Tim povodom RK Krivaja se oglasio na svojoj facebook stranici, te između ostalog naveo da sportska dvorana u gradu prokišnjava na nekoliko mjesta, te da je time otežan i rad mladih članova kluba.

Pozvali su Općinsko vijeće grada Zavidovići da se pozabavati ovim problemima i što prije reaguje.

"Obavještavamo sve naše sugrađane da je RK Krivaja radi katastrofalnih uslova, koji u ovom trenutku vladaju u Gradskoj sportskoj dvorani Zavidovići, obaviještena od upravnika dvorane da ne može obavljati svoje treninge. Trenutno u Gradskoj sportskoj dvorani treniraju naše mlađe selekcije koje se pripremaju za završnicu državnih prvenstava BiH. Pored naših dječaka, treniraju i ostali klubovi, koji su također kao i mi u velikom problemu. Dvorana prokišnjava na nekoliko mjesta i dječaci naše Škole rukometa nemaju uslove za rad, kao što je to bio slučaj i u zimskom periodu kada je naš Seniorski tim morao prekinuti pripreme radi niskih temperatura, koje su bile i ispod nule. U ovom trenutku uslovi u dvorani, kao što vidite, nisu dobri ni u zimskom ni u proljetnom periodu. Muški rukometni klub dok je upravljao dvoranom nije vodio brigu o dvorani na zadovoljavajućem nivou, te je istu Općina Zavidovići predala na upravljanje Ženskom rukometnom klubu", stoji u saopštenju, te se dodaje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Novi upravitelj, koji trenutno upravlja dvoranom, iako zna za probleme vezane za prokišnjavanje dvorane, neuslovnu svjetlost u dvorani, podlogu, koja se nalazi u katastrofalnom stanju, i hladnoću koja u zimskom periodu bude i ispod nule, za sve ove godine upravljanja dvoranom nije pronašo pravo riješenje. Moramo priznati da su ljudi iz Ženskog rukometnog kluba uradili određene pomake u dvorani vezane za uređivanje, ali da one najvažnije probleme, a to je zagrijavanje u zimskom periodu, prokišnjavanje dvorane, svjetlost u dvorani, stolariju i dotrajalu podlogu nikada na pravi način nisu riješili. Iz tog razloga predlažemo Općini Zavidovići da odmah preuzme upravljanje dvoranom i sistemski i institucionalno riješi problem zvani Gradska sportska dvorana. Trenutno se u toj dvorani pripremaju tri naše mlađe selekcije i četiri selekcije ŽRK Krivaja za završnicu državnih prvenstava BiH, a ista je sutra zatvorena radi katastrofalnih uslova. Općinsko vijeće pozivamo da pod Hitno na dnevni red uvrsti tačku vezanu za stanje u kome se nalazi Gradska sportska dvorana. Zavidovići su grad sporta, grad sjajnih rukometaša i rukometašica, grad mladosti koja zaslužuje da u 21. vijeku ima normalne uslove za svoj rad".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi