Vardar i Zagreb nastavili utrku u SEHA ligi

Pobjede vodećeg dvojca

Vardar i Zagreb nastavili utrku u SEHA ligi

Danas su odigrane dvije utakmice 13. kola SEHA lige, a na sceni su bila dva prvoplasirana tima - Vardar i Zagreb.

Vardar je kao gost savladao Steauu iz Bukurešta sa 34:30 i to nakon što je na poluvremenu imao čak 11 golova prednosti (21:10).

U nastavku susreta, Steaua se uspjela rezultatski približiti favorizovanim gostima iz Makedonije ali više od časnog poraza nisu mogli izvući.

Najbolji igrači utakmice bili su Vardarovi Martin Popovski sa deset i Dimitrij Kiselev sa devet postignutih golova. Steauu su predvodili Krsto Milošević i Razvan Rapciuga sa po šest golova.

Zagreb je na svom terenu bio bolji od Vojvodine rezultatom 25:23, a odličan meč odigrao je Zlatko Horvat koji je postigao osam golova. Senjamin Burić je večeras postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

U ekipi Vojvodine, Miloš Grozdanić i Nemanja Vučićević su postigli po šest golova, dok je Duško Čelica postigao jedan.

Vardar i Zagreb nakon 13 kola imaju identičan omjer 11-0-2 i vode na tabeli sa po 33 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi