Vardar ponovo bez Borozana

Putuju u Švedsku

Vardar ponovo bez Borozana

Skopski Vardar otputovao je za Švedsku bez startnog lijevog beka Vuke Borozana. Bivši evropski prvak prošlog je vikenda prepustio drugu poziciju u grupi mađarskom Veszpremu nakon što je izgubio na svom terenu, pa će mu u preostala dva kola do kraja grupne faze biti potrebno čudo da izbori najbolji poziciju za "prvi dio" osmine finala.

Otežavajuću okolnost predstavlja i nedovoljna oporavljenost Crnogoraca koji još uvijek osjeća posljedice povrede koljena koje je operisao u novembru, pa iako je zaigrao u duelu sa Vespremom prošlog vikenda, morat će na pauzu dok ne bude potpuno zaliječen.

"Borozan ima bolove, a još dva-tri igrača imaju takve probleme, ali će putovati i igrati. Samo nas zanima ovaj meč u subotu. Kristianstad ima novog trenera, pokazali su da znaju da igraju pred domaćom publikom sasvim suprotno od onoga kada su gosti. Spremni smo da odigramo kako znamo – rekao je Roberto Parondo o rivalu koga je Vardar u prvom meču savladao 33:25 pred domaćom publikom.

Meč se igra u subotu od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi