Vardar sklapa tim za najveće domete: Stižu Slovenac i Norvežanin!

Drugi vjetrovi pušu Skopljem

Vardar sklapa tim za najveće domete: Stižu Slovenac i Norvežanin!

A. Čaušević

Promjenom klupskog rukovodstva Skopljem su počeli puhati neki drugi vjetrovi. RK Vardar će opet imati respektabilan i konkurentan tim. 

Za nekoliko sedmica Mihajlo Mihajlovski je uradio veliki posao. Produženi su ugovori sa "legionarima" Stojančeom Stoilovim, Timuom Dibirovim, Ivanom Ćupićem te odličnim Nijemcem, Christianom Dissingerom.

Jučer je Vardar pojačao Miguel Martins Soarez, blizu dolaska su makedonski reprezentativac Filip Taleski te sjajni francuski golman Robin Cantegrel.

Kao potencijalna pojačanja dvostrukog prvaka Evrope od danas se spominju Elvind Tangen i Jure Dolenec.

Tangen je dugogodišnji reprezentativac Norveške s kojom je na dva posljednja svjetska prvenstva osvojio srebrene medalje. U Skoplje će doći nakon dvije godine u Skjernu.

Dolenec bi u Vardar trebao stići nakon tri godine u Barceloni Lassa. Za slovensku reprezentaciju je odigrao 126 mečva i postigao 447 golova. Ovaj 31-godišnjak je još igrao za Gorenje i Montpellier.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi