Velika zvijezda Kauboja tri mjeseca van parketa

Težak udarac

Velika zvijezda Kauboja tri mjeseca van parketa

S. Grebović

Jedna od glavnih uzdanica Line Červara i hrvatske rukometne reprezentacije, Luka Stepančić, morat će na višemjesečnu pauzu zbog operacije stopala. 

To će bez dileme biti veliki udarac za komšije, budući da Stepančić čini neizostavnu sedmorku Kauboja, a posebno je vrijedan jer sjajno igra u oba smjera i redovno je jedan od igrača s najvećom minutažom na velikim takmičenjima.

S obzirom na to da će van rukometnih parketa biti do sredine decembra, neće mu ostati previše vremena da uhvati takmičarsku formu uoči priprema za Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje je na programu sljedeće godine.

Smotra najboljih selekcija na planeti će biti održana od 14. do 31. januara, a protivnici Hrvatske u grupi C su Katar, Japan i Angola tako da ne bi trebali imati problema sa prolaskom dalje iako igrač Pick Szegeda ne bude spreman.

Sistem takmičenja je takav da će prve tri reprezentacije iz svake od osam grupa proći u glavnu fazu, gdje će se formirati četiri grupe od šest ekipa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi