Prebolio virus, vakcinisao se, a na Evropskom prvenstvu neće nastupiti jer - nije vakcinisan

Problemi za Hrvatsku

Prebolio virus, vakcinisao se, a na Evropskom prvenstvu neće nastupiti jer - nije vakcinisan

Eldar Ganibegović

Od 13. do 30. januara 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj na rasporedu je rukometno Evropsko prvenstvo.

U problemima se sada našla rukometna reprezentacija Hrvatske, s obzirom na to da će imati izostanak igrača francuskog Montpelliera Verona Načinovića.

Kako javljaju hrvatski mediji, stvar je u tome da pravila EHF-a nalažu da igrač mora biti dva puta vakcinisan protiv koronavirusa, što kod ovog rukometaša nije slučaj.

Naime, Načinović je vakcinisan samo jednom, ima EU COVID pasoš, a usto je i prebolio ovaj virus.

Prema preporukama ljekara, ovaj rukometaš drugu dozu vakcine ne smije primiti prije 13. januara 2022. godine, te će i definitivno Evropsko prvestvo pratiti s tribina ili putem televizije.

Ivan Martinović ima sličan problem, no on će svoju drugu dozu primiti prije početka Evropskog prvenstva i s njim će sve biti u redu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska će na EURO-u nastupiti u grupi C zajedno s reprezentacijama Francuske, Srbije i Ukrajine. Podsjetimo, dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe proći će u narednu fazu takmičenja.

Podsjećanja radi, naša reprezentacija biti će smještena u grupi zajedno s Češkom, Španijom i Švedskom i ovo će za nas biti drugi nastup na Evropskom prvenstvu.

Top Komentari

salt_city
Koji debilizmi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi