Veliko pojačanje Vogošće: Stigao Duško Čelica

Bivši reprezentativac BiH

Veliko pojačanje Vogošće: Stigao Duško Čelica

Iako se još uvijek ne zna konačna odluka oko završetka sezone 2019/2020 u Premijer ligi BiH, RK Vogošća počinje sklapati ekipu za novu sezonu.

Prvo pojačanje ovog kluba je bivši rukometni reprezentativac BiH Duško Čelica (33) koji je potpisao trogodišnji ugovor, a s obzirom na iskustvo koje posjeduje nema sumnje da će biti veliko pojačanje.

Da je dogovoreno sve potvrdili su i iz RK Vogošća ne skrivajući oduševljenje zbog velikog transfera.

"Svi znamo ko je Duško Čelica i kakav je igrač. Ja kao predsjednik Vogošće i svi članovi Upravnog odbora oduševljeni smo i čast nam je da je Duško postao dio našeg kluba i da smo konačno dogovorili saradnju s njim. Duško je sjajan momak, a njegovo bogato iskustvo će nam mnogo značiti i pomoći u bržem sazrijevanju igrača iz Vogošća 2 koji su se priključili prvom timu. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo svi zajedno ostvariti sve ciljeve i zadatke koji su pred nama”, rekao je predsjednik Fetah Kadrić.

Čelica je istakao da su dugo trajali pregovori.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Prije svega zadovoljstvo mi je što sam dogovorio saradnju sa RK Vogošća i što sam u ovakvom klubu sa ovakvim ljudima. Sa Vogošćom sam jako dugo u kontaktu, mislim duži period od par godina. Zaista imam lijep odnos sa svima, jer prvo za mene su najvažnije ljudske kvalitete. Ostanak u Bosni je najviše rezultirala situacija sa pandemijom Covid -19, koja je izazvala tešku situaciju u cijelom svijetu. Inače živim sa porodicom u Sarajevu, što je dodatni faktor koji je presudio da dođem baš ovdje. Bio sam sa nekim klubovima u kontaktu, ali je Vogošća bila brža i nisam pogriješio, jer su se moje ambicije poklopile sa klupskim. Očekujem uvijek najviše, a to je prvo mjesto", poručio je Čelica.

Kroz dosadašnju karijeru Čelica je igrao za Cimos Koper, Maribor, Bosnu, Zagreb, Hapoel Rishon Lezion, Al Shabab, Rennes, El Jaish, Al Sadd, Eisenach...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi