Veliko priznanje: Gol Ivana Karačića među pet najboljih u kvalifikacijama za EP

EHF objavio na zvaničnoj stranici

Veliko priznanje: Gol Ivana Karačića među pet najboljih u kvalifikacijama za EP

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Češke (24:23) izborila je po prvi put u historiji plasman na Evropsko prvenstvo.

Bh. rukometaši su u posljednjem kolu imali sve u svojim rukama jer su nas pobjeda ili remi sigurno vodili na EP. Iako smo poraženi nekoliko dana prije u Tuzli od Bjelorusiji naši rukometaši su odigrali fantastičan meč u Ostravi i slavili sa 24:23.

Odlučujući gol za pobjedu naše selekcije u samom finišu utakmice postigao je Ivan Karačić koji je sa devet metara poslao "bombu" pod prečku golmana Galije koji nije ni vidio loptu.

EHF je na svojoj zvaničnoj stranici objavio pet najboljih golova iz kvalifikacija, a svoje mjesto našao je i naš Karačić i upravo taj odlučujući gol iz Češke.

Karačić je zauzeo četvrto mjesto na ovoj listi, a ispred njega su Vanja Ilić (Srbija), Siarhei Shylovich (Bjelorusija), Jonas Truchanovicius (Litvanija), te je iza bh. rukometaša kao pet završio Andre Schmid iz Švicarske.

Top Komentari

gumenakita
Karacicu svako dobro,bilo je fenomenalno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi