Vladan Lončar nekada igrao za Pick Szeged i reprezentaciju BiH, a sada potpisuje za Slobodu?

Sprema se veliki transfer

Vladan Lončar nekada igrao za Pick Szeged i reprezentaciju BiH, a sada potpisuje za Slobodu?

O. Lekić

Prije nekoliko godina Lončar je važio za jednog od najperspektivnijih rukometaša u Bosni i Hercegovini, a trenutno nosi dres RK Krka iz Slovenije.

Prije Krke Lončar je igrao za Gorenje iz Velenja, a prema informacijama do kojih smo stigli svoju karijeru nastavit će u Bosni i Hercegovini.

Naime, uprava Slobode ima velike planove u narednoj sezoni, te su odlučili da svoju ekipu pojačaju upravo dovođenjem Lončara.

Kako stvari stoje u Tuzli neće ostati Benjamin Čičkušić, a mnogo se očekuje od novog pojačanja koje dolazi iz Krke.

Rukometnu karijeru Lončar je započeo u Visokom, a prije nego što je došao u Gorenje još je igrao za Pick Szeged, Granollers, Gyongyosi, Nexe Našice i Dobovu.

U Tuzli vjeruju da će izboriti nastup u Evropi i tamo ne žele da imaju samo prolaznu epizodu nego da urade nešto konkretno.

Da misle veoma ozbiljno pokazuje i to da su imali usmeni dogovor sa Christianom Dissingerom, ali je transfer propao.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Naime, navodno je Dissinger imao usmeni dogovor sa Slobodom, ali je u međuvremenu stigla iznenadna ponuda iz Al Duhaila koji je ovaj rukometaš prihvatio.

Sloboda u narednom kolu gostuje u Banjaluci kod Borca, a u zadnjem kolu na svom terenu dočekuje Kakanj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi