Za "dlaku" propao najveći transfer u historiji Premijer lige BiH

Previše dobro da bi bilo istinito?

Za "dlaku" propao najveći transfer u historiji Premijer lige BiH

O. Lekić

Ekipa Slobode iz Tuzle ove sezone igra jako korektno i bori se za izlazak u Evropu, ali nije to ono čime se žele zadovoljiti u upravi kluba iz Tuzle.

Naime, naredne sezone Tuzlaci žele da budu prvaci i već sada su krenuli sa sklapanjem ekipe za narednu sezonu u Premijer ligi BiH.

Osim toga, u Tuzli vjeruju da će izboriti nastup u Evropi i tamo ne žele da imaju samo prolaznu epizodu nego da urade nešto konkretno.

Prema saznanjima SportSport.ba, Sloboda je dugo pregovaralo sa rukometašem koji bi sasvim sigurno bio najveće pojačanje u historiji Premijer lige BiH.

Radi se o Christianu Dissingeru, čovjeku koji je osvojio veliki broj trofeja u svojoj karijeri, ali od transfera neće biti ništa.

Naime, navodno je Dissinger imao usmeni dogovor sa Slobodom, ali je u međuvremenu stigla iznenadna ponuda iz Al Duhaila koji je ovaj rukometaš prihvatio.

Oglasi

Karijeru je počeo u TSG Friesenheimu odakle je otišao u Kadetten Schaffhausen i tamo se zadržao dvije sezone, a zatim prelazi u Atletico Madrid.

Slijedi odlazak u TuS N-Lubbecke, a zatim i transfer u Kiel u kojem je igrao tri sezone, a nakon toga tri godine je proveo i u Vardaru.

Poslije Vardara, 2021. godine prešao je u Dinamo iz Bukurešta, a sada je odlučio da karijeru nastavi u Al Duhailu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kada je riječ o Slobodi oni u narednom kolu dočekuju Maglaj na svom terenu u utakmici u kojoj očekuju novu pobjedu.

Poslije toga slijedi im gostovanje u Banjaluci kod Borca, a u zadnjem kolu dočekuju davno otpisani Kakanj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi