Tuzlaci se ne šale: Sloboda dovela prvo veliko pojačanje za narednu sezonu

Mišetić dogovorio dolazak

Tuzlaci se ne šale: Sloboda dovela prvo veliko pojačanje za narednu sezonu

E. Oštraković

Ekipa Slobode u drugoj polusezoni igra jako dobro, te se trenutno bore za poziciju koja naredne sezone vodi u evropska takmičenja.

Sloboda se nalazi na četvrtim mjestu sa 32 osvojena boda, koliko ima i Gračanica koja je na trećem mjestu, dok drugoplasirana Vogošća ima 33 boda.

Uprava Slobode osigurala je prvo pojačanje za narednu sezonu, a radi se o izdanku Izviđača, Gabrielu Mišetiću.

Mišetić je dakle ponikao u Rukometnom klubu Izviđač, sa kojim je dva puta bio prvak naše države, a igrao je i u Lokomotivi iz Brčkog, Slaviju iz Istočnog Sarajeva i RK Wilhelmshavener.

"Želio bih se zahvaliti upravi Rukometnog klub Sloboda Tuzla. Moja očekivanja i očekivanja klub su potpuno ista, želimo osvojiti titulu prva ka Bosne i Hercegovine, te da osvojimo Kup BiH", rekao je Mišetić, te je dodao:

"Htjeli bi da se ove godine kvalifikujemo u evropsko takmičenje i naravno da ostvarimo što bolji rezultat u Evropi", rekao je Mišetić.

Naveo je i da je ambicija klub ono što ga je najviše privuklo da prihvati ponudu kluba iz Tuzle.

Imao sam poziv Slobode prije dvije-tri godine, ali tada se nismo uspjeli dogovoriti, a sada smo ponovo stupili u kontakt. Čuo sam sve najbolje o svemu u klubu i odlučio sam se da dođem ovdje", kaže Mišetić, te dodaje:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Zahvalan sam na pozivu, dat ću svoj maksimum i nadam se da ću im pomoći da ostvare sve ono što i očekuju", završio je Mišetić.

Vrijedi istaći i da je Mišetić bio član reprezentacije Bosne i Hercegovine u svim kategorijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi