Vladimir Tomić: Imao sam želju da ostanem, ali...

Sada već bivši igrač RK Gračanica

Vladimir Tomić: Imao sam želju da ostanem, ali...

E. Oštraković

Iznenađujuća vijest stigla je iz RK Gračanica, a riječ je o odlasku jednog od glavnih igrača iz prethodne dvije sezone, Vladimira Tomića.

Momak koji je za kratko vrijeme postao lider Gračanlija u borbi za prvo mjesto, nije produžio saradnju sa RK Gračanica.

"Sezona se prekinula, ali bitno je da se živo i zdravo. Kada je riječ o mom ugovoru, takav nam je posao. Imao sam želju da ostanem i vjerujem da je i uprava donekle imala istu želju. Situacija je takva kakva je. Teško mi je palo sve to, ali život ide dalje".

Gračanička publika itekako razumije rukomet, a Vladimir Tomić je uspio da ih svojim lucidnim potezima itekako kupi i postane njihov miljenik.

"Stvarno imaju sjajne navijače. Sigurno najbolje u Bosni i Hercegovini. To je grad koji živi za rukomet. Ljudi su nas pratili u Bugojno, Vakuf, Trebinje. Bilo je stvarno lako dati svoj maksimum, jer svako voli da ga bodre i skandiraju njegovo ime. Drago mi je da sam postao miljenik, jer zbog navijača se sve ovo i igra".

Dva pokušaja i dva druga mjesta, trećeg neće biti, barem ne sa RK Gračanica.

"Da se sezona nastavila mislim da bi bili u trci za prvo mjesto. Žao mi je, prošle godine previše utakmica na kraju sezone, ali je pobjedio bolji, a to je Borac. Ove sezone opet taj Borac. Borili smo se do kraja, trebali su gostovati u Gračanici, pitanje je šta bi bilo do kraja. Kada je riječ o nastavku moje karijere ima ponuda i iz BiH, ali i iz inostranstva. Ipak, moram biti iskren i reći da sam najbliže ostanku u Bosni i Hercegovini".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

To će u neko dogledno vrijeme značiti i gostovanje pred "svojom" publikom u Gračanici. Šta misliš o tom susretu?

"Uf, stvarno ne znam, Nisam razmišljao o tome. Bit će mi teško, tu je mnogo mojih prijatelja. Ponavljam stvarno mi je žao i znam da će mi biti teško, ali posao je posao".

Promo

Top Komentari

bahlje
Idi bilo gdje samo nemoj u Vogošću i oprošteno ti je :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi