Završen "slučaj" Halil Šahdanović

Poznat i krivac

Završen "slučaj" Halil Šahdanović

E. Oštraković

Tačno 150 dana nakon što je suspendova, te mu je oduzeta licenca za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Halil Šahdanović je postao igrač RK Gračanica.

Tako je igrač stekao pravo nastupa u domaćim takmičenjima, ali i u takmičenjima koja organizuje EHF.

Slučaj Šahdanović aktuelan je od sredine novembra 2019. godine, kada je RK Borac uložio žalbu na nastup ovog rukometaša.

Ta žalba je odbijena, ali je cijeli proces trajao predugo, jer niko nije htio da prihvati odgovornost za to što se desilo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na kraju su odluku donijeli iz EHF-a, te su kaznili Rukometni savez Bosne i Hercegovine sa 750 eura i saopštili da su oni krivac za cijelu situaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi