Vladimir Tomić očekuje pakao u revanšu: Nadam se da će im od atmosfere klecati koljena

Rukometaš Gračanice za SportSport.ba

Vladimir Tomić očekuje pakao u revanšu: Nadam se da će im od atmosfere klecati koljena

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice sinoć su poraženi u prvoj utakmici Challenge kupa na gostovanju kod Dukle sa 26:21.

Pružile su Gračanlije dobar otpor svojim domaćinima, te se činilo da su utakmicu izgubili najviše zbog toga što su u pojedinim trenucima bili impresionirani domaćom ekipom.

Jedan od najboljih pojedinaca na toj utakmici, ali i u dosadašnjem dijelu prvenstva za Gračanlije je Vladimir Tomić.

"Ušli smo u grču u utakmicu, jer je većini ovo novo iskustvo, tako da je to bilo i očekivano. Došli smo sebi poslije desetak minuta i vratili se u igru na 7:7. Tada pravimo greške koje nismo smjeli i Dukla odlazi na vodstvo od četiri razlike, što je na kraju ispalo prelomno za susret. Mislim da smo izgubili zbog previše lako primljenih golova ih kontri i polukontri. Neke stvari iz svlačionice nisu ispoštovane, a igrači Dukle su to znali iskoristiti. Kada je riječ o razlici u kvalitetu, mislim da je ona čak na našoj strani, ali samo kad smo u najboljem izdanju, a to sinoć nije bio slučaj", rekao je Vladimir Tomić za SportSport.ba.

Pet razlike u rukometu predstavlja itekako aktivan rezultat, posebno u atmosfer u podršku kakva se očekuje u revanšu u Gračanici.

"Ako Duklu moramo pobijediti šest razlike, ja vjerujem u svoje drugove i znam da će poginuti za svaku loptu pred prepunom dvoranom i atmosferom naše publike koja će nama biti osmi igrač, a njima, nadam se učiniti da klecaju koljena", kaže Tomić.

Ipak u taboru RK Gračanica ne zaboravljaju ni na jako važnu utakmicu u domaćem prvenstvu koja se u srijedu igra u Bugojnu.

"U srijedu idemo u Bugojno, gdje nas čeka jako težak meč i to u jako nezgodnom trenutku. Prvo tu moramo pokazati da smo pravi, pa tek onda razmišljati o revanšu sa Duklom", završio je sjajni srednji bek RK Gračanica, Vladimir Tomić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi