Vladimir Vranješ o smjeni generacije: Naježio sam se na to što ste rekli
U karijeri je nastupao za Borac iz Banja Luke, Prijedor, Slovelj iz Gradeca, Ademar Leon, a trenutno je rukometaš Tatabanyje.

Reprezentativac rukometne reprezentacije BiH za SportSport.ba

Vladimir Vranješ o smjeni generacije: Naježio sam se na to što ste rekli

E. Oštraković

Jedan od ljubimaca navijača rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je sasvim sigurno Vladimir Vranješ.

Rukometaš koji nikada nije bježao od kontakt igre, posebno dobar u odbrani, ali mu nije strano ni postizanje golova.

U karijeri je nastupao za Borac iz Banja Luke, Prijedor, Slovelj iz Gradeca, Ademar Leon, a trenutno je rukometaš Tatabanyje.

Također nastupao je i za Pick Szeged sa kojim je u sezoni 2013/2014 osvojio EHF Kup, a krunisan je kao specijalista za odbranu.

On je govorio za SportSport.ba o dvije prijateljske utakmice protiv Katara i Hrvatske, ali i o Evropskom prvenstvu.

Vranješ je na početku razgovora komentarisao dvije prijateljske utakmice protiv Katara i Hrvatske, koje su odigrane u Poreču.

"Prvu utakmicu smo tih 45 minuta odigrali stvarno dobro, ali smo onda pali. Imali smo par grešaka, ali sve u svemu, radili smo ono što smo vježbali u Sarajevu. Tu smo i došli da ispravimo te neke stvari. Protiv Hrvatske smo se držali blizu jedan drugome u odbrani i igrali smo stvarno dobro. Golove smo davali iz izgrađenih situacija i ako tako nastavimo i svedemo greške na minimum, mislim da možemo ostvariti dobar rezultat".

Navijači nisu bili zadovoljni nakon poraza od Katara, ali nakon sjajne utakmice protiv Hrvatske, pojavile su se nade pred nastup na Evropskom prvenstvu.

"Znate kako, kod nas u Bosni je tako da kad se izgubi sve je loše, a kad je dobar rezultat onda je sve super. Borit ćemo se kao i svaku utakmicu, boriti se jedan za drugog. Mi smo stvarno postali braća kroz sve ove utakmice i ova spavanja, druženja, putovanja. Prvu utakmicu protiv Norveške, bit će važno da to dobro otvorimo, jer će biti jako teška utakmica. Moramo igrati pametno i ne praviti greške. Posebno moramo biti jaki u odbrani i da pomognemo Buriću da bude taj koji pravi razliku".

Kada je riječ o utakmicama protiv Norveške, Portugala i Francuske, Vranješ je bio itekako jasan sa svojim odgovorom.

"Svi na svijetu igraju rukomet. Norveška, Francuska, ali i manje reprezentacije. Svi su oni od krvi i mesa i to je samo jedan dobar ili loš dan koji može značiti mnogo. Idemo da napravimo nešto, ne idemo sa bijelom zastavicom i da budemo učesnici. Dobro se spremamo, tu su video analize. Svi daju svoj maksimum, igramo dobro i zašto to ne prenijeti na Evropsko prvenstvo. Ne trebamo psihički pasti ako bude loš rezultat, ali ja vjerujem u nas. Svi mi igramo u dobrim klubovima, nosioci smo svojih ekipa".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Vladimir Vranješ je jako dugo u reprezentaciji, a njegov kolega Toromanović je najavio kraj reprezentativne karijere. Naravno tu je još nekoliko igrača koji su pri kraju svoje karijere, te je sve izvjesnija smjena generacija.

"Naježio sam se na to što ste rekli. Veliko je zadovoljstvo bilo dijeliti svlačionicu i raditi sa njima. Falit će nam, ali ima tu dobrih momaka, koji mogu mnogo toga. Oni to već sad pokazuju i treba da nastave da rade i da imaju malo sreće u karijeri. Naravno, moraju ih i zaobići povrede i vjerujem da mogu mnogo. Sve je do njih. Na nama je da im pomognemo da napreve dobre karijere, a sve ostalo je do njih i do sreće".

Top Komentari

GMOkokoshka
Car
7 0
starmac
Svaka čast.Samo igrajte i srce na terenu a rezultat će doći.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi