Vogošća bolja od Bosne

Rukometna Premijer liga

Vogošća bolja od Bosne

Edmir Škorić

U dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu večeras je odigran susret 19. kola Premijer lige između Bosne i Vogošće, a gosti su slavili sa 24:19.

Dosta agresivna igra s obje strane, Vogošćani su nakon 13 minuta vodili 6:2. Na poluvremenu su gosti vodili dva razlike (13:11).

U nastavku su Vogošćani krenuli još čvršće, pa su brzo stigli do plus četiri, a onda slijedi sjajna serija Bosne (4:0) i prednost Vogošće je bila smanjena na samo jedan gol.

Sjajni Šabanović je nekim vrhunskim odbranima zaustavio preokret Bosne, pa je Vogošća na kraju stigla do nove pobjede.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Međići Divković su predvodili Vogošćane sa po šest golova, dok je Bečić postigao četiri gola. U timu Bosne Šahinović je postigao sedam golova.

Vogošća je i dalje na diobi prvog mjesta s Izviđačem. Obje ekipe imaju po 54 boda, dok Bosna ima 22 boda i pokušaće do kraja sezone da ostane u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi