Vogošća jesenji prvak Premijer lige BiH

Vogošća jesenji prvak Premijer lige BiH

M. Šljivak

Rukometaši Vogošće jesenji su prvaci u Premijer ligi BiH.

Ovaj tim je večeras u Doboju u susretu 13. kola savladao ekipu Sloge sa 32:27 i to im je bilo dovoljno za osvajanje titule jesenjeg prvaka ispred ekipa Izviđača i aktuelnog prvaka Borca.

Važnu pobjedu nakon smjene na trenerskoj klupi upisala je visočka Bosna. Oni su na svom parketu pobijedili Kakanj 36:26 (16:11) uz devet golova kapitena i privremenog trenera Adnana Harmandića, te čudesnu partiju golmana Grče koji je imao čak 25 odbrana.

Goražde je u uzbudljivoj utakmici savladalo Maglaj sa 31:30. Ajdin Bukva je predvodio Goražde sa 10 golova, dok je na drugoj strani Mehinagić postigao šest golova. Aktuelni prvak Borac remizirao na gostovanju kod Dervente rezultatom 27:27. Zekić je kod domaćeg tima postigao devet golova, dok je na drugoj strani Unčanin postigao jedan manje.

Još jedan remi viđen je u Živinicama gdje Konjuh iznenađujuće izgubio bodove protiv Slavije, a susret je završen rezultatom 31:31.

Prvi dio sezone na dnu je završila ekipa sarajevske Bosne koja je osvojila svega četiri boda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga, 13. kolo:

Sloga - Vogošća 27:32
Derventa - Borac 27:27
Goražde - Kakanj 31:30
Konjuh - Slavija 31:31

Top Komentari

tigger
Čestitke na tituli jesenjeg prvaka BIH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi