Vogošća vjeruje Sedmercu: Potpisali ugovor o saradnji

Žele proširitui bazu mladih igrača

Vogošća vjeruje Sedmercu: Potpisali ugovor o saradnji

Rukometni klub Vogošća PH pokazuje da ne želi raditi stihijski i površno, već gledati i na budućnost. Tako je u prostorijama kluba potpisan sporazum o saradnji sa školom rukometa Sedmerac iz Sarajeva, a potpisu su ispred kluba i škole rukometa Sedmerac prisustvovali direktor Vogošće Elvir Kituša i jedan od osnivača Sedmerca Sead Lagumdžija.

„Posebno mi je zadovoljstvo danas potpisati ovaj sporazum iz više razloga. Potpisujemo ga, ne samo sa Rukometnim klubom Vogošća PH kojeg osjećam kao svoj klub, već sa klubom koji već dugi niz godina pravi dobre rezultate kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Naša škola rukometa postoji već četri godine i moramo biti veoma zadovoljni jer iz godine u godinu izbacujemo mlade i perspektivne rukometaše. Adis Halilović je takav jedan primjer koji je svoje mjesto našao u seniorskoj ekipi Vogošće i može biti primjer svim dječacima koji žele da nađu svoje mjesto među najboljim. Naravno bez pomoći mog saradnika i velikog prijatelja Sanjina Kolakovića to ne bi bilo moguće. Škola rukometa Sedmerac će i dalje raditi na unaprijeđenju i razvoju rukometnog sporta“, rekao je Lagumdžija.

Inače, Sead Lagumdžija i Sanjin Kolaković su bili članovi RK Vogošća PH kao treneri Vogošće 2, a poznato je da je Lagumdžija kao golman u Vogošći proveo pet sezona i dao svoj doprinos razvoju kluba.

Direktor kluba RK Vogošća PH Elvir Kituša zahvalio se Seadu Lagumdžiji i Sanjinu Kolakoviću što su klub prepoznali kao pouzdanog saradnika. Raniju saradnju direktor Elvir smatra odličnom.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

„Zadovoljstvo nam je potpisati ovaj sporazum, jer Seada i Sanjina dugo godina poznajemo i ovo danas nije samo znak sportske saradnje, već saradnje za koju smo uvjereni da će svima puno toga donijeti. Škola rukometa Sedmerac zasigurno odlično radi, ima jednu kvalitetnu bazu mladih i perspektivnih rukometaša koji će svoje mjesto naći u našem klubu. Naša saradnja je bila plodna i kroz predhodni period, ali je od danas dižemo na jednu višu razinu. Rukometni klub Vogošća PH će u narednom periodu školi rukometa Sedmerac pružiti podršku i pomoći u njihovom daljem razvoju.

Mi u Vogošći dosta ulažemo u razvoj Omladinskih selekcija, dokaz tome je da pored prve ekipe imamo takmičarske selekcije U12, U14 i U16, pokrenuli smo i školu rukometa za djevojčice a ove sezone imat ćemo i drugu ekipu u kojoj će juniori Vogošće nastupati u Prvoj Federalnoj ligi grupa Jug. Međutim i pored svega, baza iz našeg kluba nije dovoljna stoga smo odlučili da potpišemo ovaj sporazum“, rekao je Kituša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi